palacsintarecept

Így csúsztasd a palacsintát lekvárral, mákkal, dióval, minden jóval

Sokakat késztet fejtörésre ennek a klasszikus desszertnek a neve. Vajon mitől csúszik a palacsinta? Vagy hová? Talán a legtöbben az első elkészítés során világosodunk majd meg, amikor egymás után csúsztatjuk a rétegeket a serpenyőből a tányérra, ahol végül összeáll a (például) lekvárral, dióval és mákkal megtöltött, impozáns torony. Ilyenkor persze már nem ezen törjük a fejünket, inkább csak élvezzük a tányérunkra kerülő, porcukorral hintett szeleteket.

Lakos Benedek

10 különleges palacsinta, amitől eldobod az agyad

Legyen klasszikus magyar, amerikai, japán vagy éppen bécsi, a palacsinta azért remek választás, mert könnyen elkészíthető, mindenki szereti és végtelen módon variálható. Itt az ideje, hogy a klasszikus lekváros vagy éppen nutellás változat helyett inkább friss gyümölcsökkel dobjuk fel a desszertet!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek