A 11 legselymesebb őszibarackos sütemény, amit kóstolj meg
Őszibarackos süteményekkel tömhetjük meg a szánkat, hála ezeknek a barackos recepteknek, mindenki megtalálja a számára vonzó ajánlatot.
NosaltyŐszibarackos süteményekkel tömhetjük meg a szánkat, hála ezeknek a barackos recepteknek, mindenki megtalálja a számára vonzó ajánlatot.
NosaltyMég egy darabig élvezhetjük a lédús és édes őszibarackok jelenlétét, ezért nem árt, ha ellesünk velük kapcsolatban egy-két trükkös konyhai megoldást. A mai Napi Tipp keretében célba vesszük a hámozást és a magozást.
Lakos BenedekA nyár utolsó hónapja híres arról, hogy tele van zamatos gyümölcsökkel, amelyek csak arra várnak, hogy egy isteni süteményben végezhessék. Keressük meg a saját végzetünket az alábbi válogatásban. Valószínűleg édes lesz.
NosaltyA klímaváltozás és a munkaerőhiány miatt néhány éven belül ha nem is teljes, de részleges búcsút vehetünk néhány olyan hazai gyümölcstől, mint a málna, a szeder vagy éppen az őszibarack.
NosaltyNézzük, a heti ételhoroszkóp komoly, tudományos alapon működő rendszere szerint, mely barackos finomságtól olvad el a szívetek!
NosaltyUgyan a barackot legtöbbször a héjával együtt esszük, ha mégis csupaszon van rájuk szükséged, ezzel a módszerrel könnyen és gyorsan meghámozhatod őket, és még késre sem lesz szükséged.
Szász NóriŐszibarackból rengeteg ízletes és zamatos süteményt süthetünk, mondjuk nem biztos, hogy mindig mindegyikre lesz időnk. Ha éppen csak 30 percünk van, és akad otthon leveles tészta, akkor ebben a cikkben találjuk a tökéletes receptet.
Lakos BenedekAz őszibarack édes és sós ételekben is egyaránt pazarul meg tudja állni a helyét, éppen ezért hoztunk most olyan fogásokat, amelyek nem feltétlenül desszertek, de kényeztető falatokként is funkcionálhatnak.
NosaltyŐszibarackot enni felér egy nyári programmal, már csak azért is, mert nagy élvezetet okoznak a lédús, formás gyümölcsök. Persze csak akkor, ha a felvágásuk nem egy rémálom. Mert a mag bizony okozhat nekünk fejfájást.
Lakos BenedekA neve csalóka, hiszen már nyár közepétől érik, bár vannak késői szüretelésű fajtái is, az őszibarack mégis a nyár egyik leghálásabb gyümölcse. Ízes, lédús, sokféleképp felhasználható, és bár kevésbé jól tartósítható, mint a kajszi, azért télire is átmenthető az íze.
Szekeres DóraAbszolút nem vár fényes jövő a gyümölcsökre, azonban vannak olyanok, amelyek kifejezetten nehéz sors elé néznek. Az összetett okok miatti csökkenést egyesek nem biztos, hogy túl fogják élni.
NosaltyItt a nyár, a következő pár hétben pedig egyaránt válogathatunk a friss sárgabarackból és az őszibarackból is. Íme néhány sütemény, amit szerintünk mindenképpen érdemes elkészítened.
NosaltyGondoltál már arra, hogy talán az őszibarackot is érdemes lenne savanyítani? Még sosem? Hát akkor jól figyelj, mert ez lesz az a recept, ami eddig biztosan nem tapasztalt ízélménnyel gazdagítja majd az életed, és ami ezentúl biztosan ott lesz a konyhádban minden nyári szezon alkalmával!
Hering AndrásAz Európai Friss Csapat programjának keretén belül volt olyan szerencsénk, hogy meglátogathattuk a sóskúti őszibarack-ültetvényt, ahol közelebbről is megismerhettük ezt a lédús, édes gyümölcsöt. Betekinthettünk a magyarországi termelés rejtelmeibe, illetve azt is megtanultuk, hogyan illeszthető be az egészséges étrendbe az őszibarack.
NosaltyA böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!
Lakos BenedekA leves medvehagymás, a főétel cukkinis-zöldspárgás, így nem lehet panasz a tavaszi alapanyagokra és ízekre. Jó, a desszertünk "csak" csokis, de nagyon-nagyon szaftos.
NosaltyVilágszerte egyre nagyobb tábora van az olajmentes sütésnek és ételkészítésnek, az ehhez szükséges eszközt pedig igen olcsón kínálja most az Aldi.
NosaltyRengeteg pénzt spórolhatsz meg, ha bevásárolsz ebből a jó minőségű téliszalámiból.
Nemrég írtunk meg mi is, hogy a Dunántúl legendás csárdája bezár, és nem is kívánják semmilyen formában átadni az üzemeltetését másnak. Most viszont, úgy néz ki, mégis van remény arra, hogy újranyisson.
Nem aprózzuk el a mai menüt! Gyermekkori mumus, köménymagleves a rajtnál, ezúttal mesteri finoman, roppanós kenyérkockákkal elkészítve, amit egy gazdag, húsos rakott brokkoli követ. A főétel után a pihe-puha tepsis palacsintának is maradjon hely!
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...
Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!