Megszűnhet a nálunk is imádott olasz ital
Több tényező is veszélyezteti az olaszok egyik legjellegzetesebb italát, ami nálunk is óriási népszerűségnek örvend.
NosaltyTöbb tényező is veszélyezteti az olaszok egyik legjellegzetesebb italát, ami nálunk is óriási népszerűségnek örvend.
NosaltySzínes, szagos, káoszos, eklektikus, rendkívül szívmelengető és száz százalékig olasz. A nonna nevezetű új lakbertrendet Szicília nagymamái inspirálták, és mi máris szerelmesek vagyunk.
NosaltyNemcsak a házasság izgalmas olasz módra, hanem a zöldbab is, nézd meg ezt a nagyszerű, ízből ötös receptet!
GrétiLeplezetlenül imádunk mindent, ami olasz: legyen szó levesről, főételről vagy desszertről, az itáliai csizma gasztronómiájában még egyszer sem csalódtunk. Most olyan különlegességeket mutatunk meg nektek, amelyekről talán még nem hallottatok, de épp itt az ideje, hogy megismerjétek és megkóstoljátok őket. Indulhat az utazás?
NosaltyAz olasz állam arra kérte a lakosságot, hogy tésztafőzéskor is spóroljanak a gázzal, ami igencsak megosztó reakciókat váltott ki.
NosaltyOlaszországban, ahol azért rendesen fogy a jó bor, megannyi borkorcsolya található. Ezek közül a dél-olasz taralli egy igazán különleges, mégis könnyen és költséghatékonyan elkészíthető ropogtatnivaló. Jöhet a recept?
Lakos BenedekKénytelen elhagyni Olaszországot az amerikai gyorsétteremlánc, mert az itáliai üzletek nem teljesítettek jól. A cég csődje mondjuk nem számít akkora meglepetésnek.
NosaltyA sárgadinnye megtalálja örök lelki társát ebben a receptben, és akár hisszük, akár nem, bizony a sonka lesz a szerencsés kiszemelt. Az olasz előétel mindent hoz, amire egy forró, nyári napon szükségünk lehet.
NosaltyEgy falat Olaszország áll rendelkezésedre! Nézz körül receptjeink közül, és készíts igazán olaszos levest, tésztaételt vagy más paradicsomos fogást!
NosaltyA szendvics akkor jó, ha rendesen meg van pakolva, az alábbi focaccia pedig élen jár ebben. Akár egy laktatató nyári ebéd is válhat belőle, biztosan nem maradunk utána éhesek.
NosaltyWanted! Keressük azokat a cuki kis tésztagömböket, akik habos-édes tejszínnel teli pocakkal, csokiganache-kabátban, Olaszországból érkeztek! Aki hallott róluk, jelentse, aki nem, most vegye szemügyre őket!
GrétiNápoly sokak számára megosztó hely, az elmúlt években ugyanis sem a média, sem a filmipar nem fényezte a legnagyobb dél-olasz várost. Engem is egy váratlan utazás sodort ide, és bár először én is azt hittem, hogy a Camorráról és a szemétszállítási problémákról híres olasz város nem fog lenyűgözni, tévedtem, mert ilyen hely nincs még egy a világon.
Masszi- Rigó Csilla2010 óta járhatunk a szentendrei Trattoria Cardinaléba, ami a korzó egyik kedvenc étterme állandó teltházakkal, sok törzsvendéggel. Tavaly ősszel Budapestre is megérkeztek: az Andrássy úton találjuk őket, majdnem pont ugyanabban a formában, mint a Dunánál.
HirdetésBurgonya, liszt, tojás, szalonna és alma...ha ezek az alapanyagok megtalálhatóak a konyhádban, akkor indulhat is a főzés!
GrétiAmikor üres a gyomrunk és kínzó éhséget érzünk, könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy megesszük vagy – isszuk az első dolgot, ami a kezünk ügyébe kerül. De ez nem feltétlenül a legjobb gyakorlat.
Szabó AnnaGomba, kurkuma, gyömbér – csak néhány a sáros víz összetevői közül. De vajon miért választják olyan sokan ezt a keveréket a kávé helyett?
Szabó AnnaMár tudod, milyen előételt készítesz a karácsonyi menühöz? Ha nem, akkor itt találsz két remek receptet céklával, válaszd ezek közül az egyiket, vagy akár mindkettőt!
GrétiItt az ideje, hogy elfelejtsd a vödörben kapható bolti céklát, és áttérj a házilag fermentált változatra.
Gyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
Egy időben kifejezetten divatosak voltak, és valóban szépek és mutatósak tudnak lenni, azonban a legkevésbé sem praktikusak.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...