okok

4 gyakori ok, ami miatt kókadozhatnak a paradicsompalántáid

A paradicsom friss, nyárias ízével majdhogynem minden hobbikertész kertjében vagy éppen balkonján megtalálható. Hálás növény, hiszen viszonylag gyorsan megerősödik, és azután csakúgy ontja a piros kis labdákat. Na, de mi lehet a gond, ha hirtelen hervadásnak indul? Lássuk, milyen okok állhatnak a kókadozó paradicsompalánta hátterében!

Balogh Lilla

4 ok, amiért rendszeresen le kell olvasztani a fagyasztót

A mai hűtők legtöbbje már rendelkezik No Frost funkcióval, ami azt a célt szolgálja, hogy ne képződjön akár több centi vastag jégréteg a fagyasztó oldalán. Ha valakinek régebbi darabja van, és ragaszkodik is ehhez, mert miért válna meg tőle, ha tökéletesen működik, akkor fontos évente legalább egyszer leolvasztani a mélyhűtőt. Máris soroljuk Otthon Tippben az okait!

Balogh Lilla

Meglepő okok, amik az ekcéma kialakulása mögött állnak

Az ekcéma nemcsak kellemetlen, de esztétikailag is nagyon zavaró tud lenni. A pirosas, száraz bőrfelület olyan mértékben is irritálódhat, hogy a bőr szinte már szétnyílik. Kialakulásának többféle oka lehet, de fontos, hogy minden esetben a kiváltó tényezőt akarjuk megismerni, mert úgy tudjuk hatékonyan és hosszútávon kezelni.

Balogh Lilla

A körömrágás, mint viselkedészavar, és lehetséges okai

A körömrágás a legtöbb embernél a gyerekkor hozadéka. Többféle oka lehet a jelenségnek, és nem ritka, hogy komoly, lelki eredetű probléma áll a háttérben. Azon kívül, hogy a fogaknak is sokat árt a körömrágás, nem árt tisztában lenni azzal, hogy egy viselkedési zavarról van szó. Most feltárjuk előttetek a körömrágás lehetséges okait!

Balogh Lilla

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...