Ezt rejtette anno a nagyi kamrája – Te is így...
Nagyi éléskamrájába olyan érzés volt belépni, mintha a földi mennyországba nyertünk volna bebocsájtást. A keveredő illatokra és a sok finomságra még ma is jó szívvel emlékszünk vissza.
NosaltyNagyi éléskamrájába olyan érzés volt belépni, mintha a földi mennyországba nyertünk volna bebocsájtást. A keveredő illatokra és a sok finomságra még ma is jó szívvel emlékszünk vissza.
NosaltyFolyamatosan fejlődünk, a technológia előrefelé tartó menetelése megállíthatatlan – de vajon a javunkra válik mindez? Nem feltétlenül: a konyhai készülékek világában például van néhány régi, retró eszköz, ami simán kenterbe veri az új, modern kütyüket. Mik ezek?
Lakos BenedekEgy anyuka úgy döntött, hogy nem hajlandó egyedül cipelni a karácsonyi vacsora költségeit, és inkább kifizetteti vendégeivel a rájuk eső részt.
NosaltyA kötény bizony nem csak arra jó, hogy védje a ruhánkat. A nagyik és dédik bizony ismerték az összes előnyét, és ki is használták!
NosaltyA nagyi otthona igazi kincseskamra volt. Nézzük, milyen tárgyakba botolhattunk bele lépten nyomon a házában, melyekkel szívesen játszottunk, persze csak akkor, ha megengedte.
NosaltyA Nagyiprojekt legújabb részében Guszti néni készített mennyei csülkös bablevest savanyú káposztával, főzés közben pedig megtudtuk, milyen izgalmas és pörgős lehet az élet egy idősek otthonában is.
HirdetésA nagyi főztje mindig tökéletes, nem igaz? Ezt használta ki ez az étterem is, ahol minden nap más nagymama készíti a vendégek számára a jobbnál jobb fogásokat.
NosaltyA nagymama süteményei örök emlékeket hagynak bennünk. Azok az ízek, amelyeket ők tudtak belecsempészni egy-egy süteménybe, feledhetetlenek, mi pedig felnőttként csak remélni tudjuk, hogy felérhetünk egyszer az ő tudásukhoz.
Masszi- Rigó CsillaGyakran nem receptekből, hanem emlékekből főzünk, és ilyenkor születnek az igazán finom ételek. A most következő bukta számomra mindenképpen ezek közé tartozik: egy nagy halom bedagasztott, megsütött, porcukorral jól meghintett emlék.
Lakos BenedekNagy kincs a családi receptkönyv, ami generációkon keresztül vándorol, és minden anya, nagymama hozzáad valami újat. De nem olyan könnyű ám elkészíteni ezeket az ételeket, mert gyakran nem pontosak a receptek vagy nem találjuk a régi alapanyagokat hozzá. Következik néhány támpont, ami segíthet minket ebben.
Lakos BenedekHa téged is felbosszantott már, hogy vizesek az edények, amikor vége a mosogatógép programjának, ezért nem tudsz rögtön kipakolni, akkor mutatjuk, mi a megoldás.
Liptai LillaNonna Pia korát meghazudtoló módon imád videókat feltölteni az internetre, az olasz-amerikai nagymama pedig több millió embernek mutatja meg, hogyan lehet elkészíteni a legfinomabb olasz ételeket.
Masszi- Rigó CsillaKétségtelen, a nagymamák a kelt tészták koronázatlan királynői, az ilyen szürke napokat meg pláne sokkal könnyebb átvészelni egy friss, meleg szilvás buktával. Süssünk hát valamit!
NosaltyNonna Norina a koronavírus kezdete óta tart főzőkurzusokat az olasz konyha kedvelőinek, alig egy évvel a pandémia kezdete után pedig mi is becsatlakozhatunk tanfolyamaira.
NosaltyTalán nem gondolkoztál még azon, hogy vajon elég jó-e a sodrófád, pedig van eltérés a különböző formájú nyújtófák között. Otthon Tippünkben eláruljuk, melyik a legjobb típusú sodrófa, és hogy milyen feladatra a legalkalmasabbak az egyes változatok.
Szász NóriNyakunkon az ünnepek, ilyenkor mindenki nagyot akar villantani süteményfronton – persze máskor sem árt, ha tényleg felejthetetlenné teszünk egy linzert, piskótát vagy muffint. Az alábbi alapanyagok bevetésével garantált lesz a siker.
Lakos BenedekGyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...