Mit főzzek ma? Sajtos gombaleves, krémes muszaka és baklavasajttorta vár
A gombalevest sajttal turbóztuk, a muszaka autentikus, a sajttorta pedig baklavakabátba bújt.
NosaltyA gombalevest sajttal turbóztuk, a muszaka autentikus, a sajttorta pedig baklavakabátba bújt.
NosaltyAmilyen egyszerű alapanyagokból születik meg, a besamel mártás olyan nagyot durran a tányéron: a krémes, selymes, gazdag szósz mindent bevon, és a sült-rakott ételeken egyszerűen kihagyhatatlan.
NosaltyHosszú, meleg hét előtt állunk, ilyenkor pedig a legjobb megoldás, ha az étel szinte magától készül el a konyhában, nekünk pedig csak az alapanyagokat kell jól kiválogatni és előkészíteni. Jöjjenek a finom, könnyed egytálételek, melyek nem terhelik annyira a pénztárcánkat, jó esetben pedig akár napokig is kitartanak!
NosaltyNagyon különleges ízvilágú, színes és hűsítő ételekkel készülünk mára, melyek nem terhelnek meg a kánikula idején.
NosaltyNem látunk sok esélyt arra, hogy ezen a héten 15°C felé menne a nappali hőmérséklet, így ha máshogy nem is, a héten elkészített ételekkel próbálunk mediterrán hangulatot teremteni. Gyors, egyszerű és nagyon ízletes görög recepteket hoztunk.
NosaltyA fogás, aminek ne állj neki hét közepén. Ez egy igazi kényelmi étel, ami megkívánja, hogy legyen elegendő időd az elkészítésére és a fogyasztására egyaránt. Süss velünk muszakát!
GrétiNincs mese, új hét indul. Ha már muszáj neki, akkor legalább induljon jól, például a csilis-babos kukoricaleves, a muszaka és az almás császármorzsa hármasával.
NosaltyKonyhanyelven című sorozatunkban mostantól a Nosalty szerkesztőinek gasztronómiai kérdezz-felelekjét olvashatjátok. Ezen a héten kreatív szerkesztőnk, Bagdi Gréta válaszol a villámkérdésekre, és megosztja veletek megannyi receptjét.
GrétiKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...