Bajban vannak a magyar Tesco-alkalmazottak
Leépítés történik a Tesconál, de vajon hány embert érint majd?
NosaltyLeépítés történik a Tesconál, de vajon hány embert érint majd?
NosaltyHiába volt két nagyon jó éve a Balatonnak, az idei nagy nyitás miatt a turisták ismét külföldön nyaralnak, a magyar éttermeket mindeközben a munkaerőhiány, az infláció és az energiaválság is fenyegeti. Mi lesz az éttermekkel a balatoni vendéglátósok szerint? A Nosalty Hogyan tovább? - című sorozatának új részében erről kérdeztük a szakmabelieket.
NosaltyA tihanyi Malackrumpli étterem rekordfizetést, szállást és étkezést is biztosítana új séfhelyettesének, mégsem jelentkeznek sokan a kivételesen magas összeget kínáló állásra.
NosaltyNem várt hírrel taglózta le a budapesti éttermi élet kedvelőit a Vendéglő a KisBíróhoz vezetősége: az ikonikus ételeiről ismert hangulatos étterem végleg bezár.
NosaltyEmelkednek a fizetések a kiskereskedelmi láncoknál, az egyre növekvő munkaerőhiányra ugyanis gyors megoldást kell találniuk a boltoknak. Van, ahol akár bruttó négyszázezer forintot is megkereshetnek a munkavállalók, érdemes azonban a számok mögé nézni.
NosaltyJelentős áremelésre számíthatnak a vendégek a magyar éttermekben. A drágulás fő okai a munkaerőhiány és az egyre magasabb dolgozói bérek, de a látványosan emelkedő nyersanyag- és energiaköltségek is hatással lesznek arra, mennyire kell vendégként szélesre nyitni a pénztárcát.
NosaltyJelentősen emelte alkalmazottai bérét a Spar, ami valószínűleg más üzletláncokra is kihat majd.
NosaltyMég nincs vége a harcnak, ez derül ki a Magyar Vendéglátók Ipartestülete elnökének nyilatkozatából, amely szerint hiába volt sikeres a turizmus a tavalyi évben, az éttermek még mindig küzdenek a koronavírus-járvány okozta pénzügyi problémákkal.
NosaltyMeglepően szigorú szabályozás jelent meg a Magyar Közlönyben: az új rendelet komoly hatással lesz a vendéglátósok életére. Az amúgy is nehéz helyzetben lévő éttermek és büfék értetlenül állnak a fejlemények láttán, ugyanis velük nem egyeztetett senki.
NosaltyPár hónapja még óriási elbocsátások voltak a vendéglátóiparban, most szinte alig találni munkaerőt, egyesek pedig akár a nettó egy millió forintos fizetést is elkérhetik a munkáért.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...