Üveg vagy műanyag tárolódoboz: egyértelmű a győztes
Ha dilemmát okozott eddig, hogy eldöntsd, műanyag vagy üveg tárolódobozokat használj, cikkünk után egyértelműen tudni fogod a választ!
Szász NóriHa dilemmát okozott eddig, hogy eldöntsd, műanyag vagy üveg tárolódobozokat használj, cikkünk után egyértelműen tudni fogod a választ!
Szász NóriÚj, limitált kollekciót indítunk itt a Nosaltynál: a divatos, vagány dizájnnal ellátott táskák, zsákok és konyharuhák akár már a ti háztartásotokat is gazdagíthatják, ráadásul a bolygónak is tesztek egy nagy szívességet a használatukkal. Jöhetnek?
NosaltyA piknikezés a nyár egyik legkedvesebb tevékenysége, és ugyan némi készülődés kell hozzá, a végeredmény minden fáradozást megér. Most olyan tippekkel készültünk nektek, amelyek nemcsak csodássá, de hulladékmentessé is teszik majd a kiruccanást.
NosaltyPersze nem arról van szó, hogy kihagytuk volna a salátából a kedvenc alapanyagunkat, a műanyagaot, hanem arról, hogy a bevásárlás és az elkészítés alatt próbáltunk odafigyelni a csomagolásmentességre. És mint kiderült, nem is olyan nehéz.
NosaltyMinden év júliusában sor kerül a Műanyagmentes Július kihívásra, amelynek keretében mindannyian egy kicsit többet tehetünk a bolygóért, tanulhatunk, tájékozódhatunk. Persze senki nem állítja, hogy ez egy egyszerű folyamat, még a legtudatosabbaknak is jól jöhet egy-két tanács. Most a Rakun Dobozközösség listázott 5+1 tippet, amelyek könnyen beilleszthetőek a mindennapokba, mégis nagy hatással vannak az életünkben jelen lévő műanyag mennyiségére.
NosaltyFogkrém, általános tisztítószer, hidratáló testápoló és méhviaszos csomagoló alufólia helyett - ezt mind elkészíti nektek a Vászonzsákoslány, legújabb blogbejegyzésében!
NosaltyAz evés-ivás hulladékkal jár, de mindkettő elkerülhetetlen része az emberi életnek. Hogyan lehet mégis elkerülni a felesleges szemetet miközben otthon főzöl vagy épp egy étteremből hozol el ételt? Összeszedtük a legfontosabb szempontokat!
Szász NóriNem kell, hogy a kukába kerüljön a műanyag flakonod, hiszen rengeteg hasznos dolgot készíthetsz belőle, amivel tehetsz a környezetért, sőt, pénzt is spórolhatsz.
Liptai LillaA következő hónaptól jó pár egyszer használatos eszközzel nem találkozhatunk többé a boltok polcain illetve az éttermekben.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...