Mikroműanyagot találtak már ebben az alapélelmiszerben is
Megdöbbentő felfedezést tettek a Torontói Egyetem kutatói, amikor mikroműanyagot kerestek az általuk megvizsgált alapélelmiszerekben.
NosaltyMegdöbbentő felfedezést tettek a Torontói Egyetem kutatói, amikor mikroműanyagot kerestek az általuk megvizsgált alapélelmiszerekben.
NosaltyEgy friss kutatás rávilágított arra, mennyi műanyagot tartalmaznak a különböző népszerű gyorsételek.
NosaltyBár tény, hogy praktikusak ezek a fajta sószórók, sajnos mikroműanyagokat juttathatunk velük az ételünkbe.
NosaltyNem is gondolnánk, de egy gyors mikrózással több milliárd káros mikroműanyagot juttathatunk a legkisebbek ételeibe.
Szabó AnnaMa már szinte mindenben találnak műanyagot a kutatók, az élelmiszerektől kezdve a földben, az állatok szervezetében és természetesen az emberben is egyre több mikroműanyag található. Arról, mennyire veszélyesek ezek az apró, sokszor szabad szemmel nem is látható darabok, részletesen és közérthetően beszélt Jurecska Laura, környezetkémikus.
NosaltySokkal több problémáért lehetnek felelősek a mikroműanyagok, mint azt elsőre gondoltuk: egy friss kutatás alapján úgy tűnik, hozzájárulhatnak a bélbetegségek kialakulásához is.
Stuth-Nagy NikiEgyre jobban látszik, hogy a mértéktelen műanyag- és hulladéktermelés egyáltalán nem fenntartható, sőt, veszélyes is. A kutatók csak most kezdik felfedezni, hogy milyen mértékben szennyezettek a tengereink, és ezzel együtt a halak is, amik a tányérunkra kerülnek.
Lakos BenedekA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...