mézes sütemény

Süsd otthon a mézes sütik királynőjét, mert kenterbe veri a...

Biztosan ettünk már a marlenka torta jellegzetes, háromszögalakú szeleteiből, bár sokkal valószínűbb, hogy ez egy török gyorsétteremben történt, esetleg a boltból hazavitt doboz tartalma jelentette első találkozásunkat a mézes-réteges édességgel. Ha azonban mardos minket a vágy, és szeretnénk házilag is elkészíteni a süteményt, jó, ha felkészülünk némi konyhai alkímiára, egy sor rétegezésre és némi várakozásra.

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...