5 ok, amiért a menta jobbá teszi a mindennapokat
Főleg cukorkák, rágógumik és fogkrémek ízesítőjeként találkozhatunk vele, ám még egy ennél is sokoldalúbb gyógynövényről van szó.
NosaltyFőleg cukorkák, rágógumik és fogkrémek ízesítőjeként találkozhatunk vele, ám még egy ennél is sokoldalúbb gyógynövényről van szó.
NosaltyA mentatea rendkívüli hatással van a testünkre, így érdemes lehet gyakran fogyasztanunk, ha szeretnénk még jobban érezni magunkat a bőrünkben.
NosaltyA zimankós télben nincs is jobb, mint egy kicsit bekuckózni, és egy csésze forró teával átmelegedni. Szánj magadra egy kis időt, töltődj fel! Persze nem mindegy, hogy milyen alapanyagból és hogyan készíted el a teádat, hogy az valóban tökéletes élményt nyújtson.
HirdetésNem mindenki szereti, van aki pedig egészségügyi okok miatt nem ihatja a kávét, pedig ez az egyik leggyorsabb és legelterjedtebb módja annak, hogy reggel frissen, energiával telve indítsuk a napot. Ha mégis szünetet tartanánk a kávézásban, vagy kipróbálnánk másfajta, egészséges és frissítő reggeli fogásokat, adunk pár tippet.
Szekeres DóraA menta egészséges, finomabbá teszi az ételeket, ráadásul otthon is tudod termeszteni, akár a párkányodon is. Íme az útmutató, hogyan termeszd, szüreteld és tárold ezt az illatos fűszernövényt!
Szász NóriA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...