Így tartsd magad melegen, ha nem akarod feltekerni a fűtést
Hiába várjuk türelmetlenül, egyelőre még nem akar megérkezni a tavasz. Mutatjuk, hogy tudod magadat melegen tartani, ha nem szeretnéd, hogy az egekbe szökjön a rezsi.
Kremmer MagdiHiába várjuk türelmetlenül, egyelőre még nem akar megérkezni a tavasz. Mutatjuk, hogy tudod magadat melegen tartani, ha nem szeretnéd, hogy az egekbe szökjön a rezsi.
Kremmer MagdiA maradék sült krumplit, fájó szívvel ugyan, de sok esetben kidobjuk inkább, mert élvezeti értéke a nullához közelít. Mutatunk nektek néhány szuper praktikát, amivel viszont megmenthetitek a kidobás szélére sodródott hasábburgonyát.
NosaltyAz édes gombócok ugyan frissen a legfinomabbak, mégis gyakran megesik, hogy másnapra is marad belőlük, főleg, ha nagyobb adaggal készültünk. A mai Napi Tipp keretében ezeknek a maradékoknak az újramelegítését fogjuk tanulmányozni.
Lakos BenedekA rizottó állaga egy olyannyira fontos dolog, hogy tulajdonképpen az teszi rizottóvá, megkülönbözteti egy egyszerű zöldséges rizstől. Ez a krémes, szaftos, (jó értelemben vett) szottyos állag azonban másnapra eltűnhet, nézzük, hogy hozható vissza!
Lakos BenedekA rántotta jellemzően nem az az étel, amit annyira szeretünk felmelegíteni, de lehetnek olyan helyzetek, amikor szükség lehet ilyesmire.
Stuth-Nagy NikiLágytojást nagyon sok mindenhez szeretünk enni, legyen szó frissen elkészített vagy másnapra elcsomagolt ételekről. Ez utóbbi helyzet azonban előhozza az újramelegítés kérdését, ami egy lágyra főzött tojás esetében nem a legkönnyebb dolog. Mi lehet a megoldás?
Lakos BenedekEzzel az egyszerű trükkel időt spórolhatsz, hiszen akár egyszerre több tányért is betehetsz a mikróba.
NosaltyA tésztafőzés mennyiségeivel elég könnyű mellényúlni, gyakran előfordul, hogy marad a lábosban egy kisebb (neadjisten nagyobb) adag, ami nem fogy el. A legtöbb maradékkal ellentétben azonban a tészta a következő napon sokkal finomabb. Da vajon miért?
Lakos BenedekJó dolog a mikrohullámú sütő, de van néhány alapvető élelmiszer, amelyeket nem érdemes, vagy nem érdemes kétszer melegíteni vele. Az alábbiakat például inkább sütőben vagy tűzhelyen melegítsd vagy főzd, ha lehet.
Stuth-Nagy NikiKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...