Így marad órákig meleg a gyereknek elcsomagolt főétel
Ha sokáig marad a gyerek a suliban, akkor jól jöhet neki egy kis meleg étel ebédre. Egy anyuka rájött, hogyan marad egész nap meleg a reggel elcsomagolt fogás.
NosaltyHa sokáig marad a gyerek a suliban, akkor jól jöhet neki egy kis meleg étel ebédre. Egy anyuka rájött, hogyan marad egész nap meleg a reggel elcsomagolt fogás.
NosaltyAmikor beüt a kánikula, nem biztos, hogy túl sok kedvünk van bekapcsolni a sütőt vagy feltenni három különböző fazekat a gázra. Szerencsére nem kell az egész évszakban kenyéren és vízen élnünk, ha bevetjük az alábbi technikákat.
Lakos Benedek„Minél több ember asztalára kerüljön egészséges melegétel!” – ezzel a célkitűzéssel indít október 16-án, az Élelmezési Világnapon európai mintán alapuló összefogást az Edenred Magyarország.
NosaltyFőzés után nem szeretjük elől hagyni az ételt az asztalon, sokan azonnal hűtőbe raknánk, főleg akkor, ha evés után el kell mennünk otthonról. Miért nem szabad a még meleg ételt a hűtőbe tenni? Nagyon egyszerű oka van.
Masszi- Rigó CsillaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...