Ez Karikó Katalin kedvenc magyar étele
Karikó Katalin Szegeden ünnepelte Nobel-díját, az eseményen pedig azt is elárulta, milyen gasztroélmény köti őt a városhoz.
NosaltyKarikó Katalin Szegeden ünnepelte Nobel-díját, az eseményen pedig azt is elárulta, milyen gasztroélmény köti őt a városhoz.
NosaltyEgy olyan egyszerűen elkészíthető, nyárias menüt mutatunk ma nektek, amit a fenséges meggyleves, a háromsajtos csirkemell burgonyapürén sütve és a retró keksztekercs tesz tökéletessé. Íme!
NosaltyFahéjjal, szegfűszeggel, almával, barackkal, kókusztejjel, borral is készülhet, a lényeg, hogy a meggyleves receptje sincs kőbe vésve. Sőt, ha úgy tartja kedved, akár melegen is eheted!
NosaltyA mai fogások nagyon könnyedek, és kissé fanyarkásak, így tökéletesen illenek a nyár első napjaira.
NosaltyHasználjuk ki az utolsó napokat, amikor még van friss meggy, és készítsünk belőle üdítő, hűs levest!
NosaltyA nyár sok lehetőséget ad arra, hogy olyan ételeket is édesen készítsünk el, amelyeket amúgy nem szoktunk. A levesek is édesek lesznek a megannyi friss, nyári gyümölcstől. Mi pedig végtelenül boldogak a levesektől. Ilyen az élet körforgása.
NosaltyA meggyleves örök nyári kedvenc, én magam is nagyon szeretem, persze a bennem élő leállíthatatlan alkotó vágy nem hagyja, hogy ne csináljak vele valami izgalmasat. Például a sütőben.
Lakos BenedekKönnyed nyári ebédet ajánlunk nektek mára, hogy a sütő se melegítse a lakást, és neked se kelljen órákat a tűzhely felett állnod.
NosaltyMi, magyarok legalább annyira rajongunk a meggyért, mint a cseresznyéért, a nyár közepétől pedig kitüntetett figyelem övezi ezt a gyümölcsünket, amely savanyú, lédús ízével frissen, süteményben és tartósítva is remek alapanyag.
Szekeres DóraA klasszikus meggyleves egy verhetetlen nyári kedvenc, készítsünk belőle sokat, amíg tart a szezon. És ha már úgyis ott vagyunk, főzzünk vegyes gyümölcsökkel kiegészített verziókat is, hiszen minél több a gyümölcs, annál nagyobb a boldogság, nemde?
NosaltyHűsítsd le magad egy finom nyári levessel! Gyümölcsös receptjeink kitűnőek ebédre és vacsorára is, ezeket a leveseket pedig akár napközben, pohárból is kortyolgathatod, olyan ízeletesek!
NosaltyA meggylevest is számos módon lehet kicsit ízesebbé, pikánsabbá vagy éppen édesebbé tenni, mutatunk 9 szuper változatot nektek!
NosaltyA héten megint jócskán harminc fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, ilyen melegben nemhogy a sütő, a tűzhely környékére sincs kedve menni az embernek. Enni azért csak kell, ha nem is kívánjuk a főtt, meleg ételeket. Legyen inkább hideg, főzés nélküli leves, ami laktat, hűsít, energetizál.
Szekeres DóraKedvenced a meggy, és alig vártad a szezont? Túl savanyú neked, ezért csak sütikben, levesben bírod? Mutatunk pár receptet! És azt tudtad, hogy csomó értékes tápanyag is van benne?
Brecz JuditA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...