márton-nap

Főzd meg vega Márton-napi menünket, ha unod a libát, vagy...

A legtöbb ünnep és jeles nap tradicionális menüje általában fittyet hány a húst nem evőkre – talán mégis az egyik legszembetűnőbben állatgazdag felhozatal Márton-nap alkalmával kerül elő. Ami természetesen érthető, hiszen a libalakoma mégsem lenne ugyanaz a combok és mellyek nélkül. Mégis, jobb, ha nem ér minket felkészületlenül az idei ünnep: válogassunk bátran az alábbi menü fogásai közül, és készítsünk el párat a nagy napra. Hogy spórolásból, kalandvágyból vagy a vegetáriánus vacsoravendégek boldogítása végett, az már mindegy.

Lakos Benedek

Így sütheted hibátlanra a Márton-napi libacombot

Nemsokára itt a Márton-nap, amikor hagyományosan libát sütünk és eszünk – sokféleképp el lehet készíteni ezt a rendkívül finom húsfélét, viszont alapvetően máshogy kell vele bánni, mint a könnyen kezelhető, gyorsan átsülő csirkével. Cikkünkben most hasznos sütési tippeket adunk, hogy a legjobban sikerüljön a libalakoma, azon belül is a libacomb.

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!