márton-nap

Főzd meg vega Márton-napi menünket, ha unod a libát, vagy...

A legtöbb ünnep és jeles nap tradicionális menüje általában fittyet hány a húst nem evőkre – talán mégis az egyik legszembetűnőbben állatgazdag felhozatal Márton-nap alkalmával kerül elő. Ami természetesen érthető, hiszen a libalakoma mégsem lenne ugyanaz a combok és mellyek nélkül. Mégis, jobb, ha nem ér minket felkészületlenül az idei ünnep: válogassunk bátran az alábbi menü fogásai közül, és készítsünk el párat a nagy napra. Hogy spórolásból, kalandvágyból vagy a vegetáriánus vacsoravendégek boldogítása végett, az már mindegy.

Lakos Benedek

Így sütheted hibátlanra a Márton-napi libacombot

Nemsokára itt a Márton-nap, amikor hagyományosan libát sütünk és eszünk – sokféleképp el lehet készíteni ezt a rendkívül finom húsfélét, viszont alapvetően máshogy kell vele bánni, mint a könnyen kezelhető, gyorsan átsülő csirkével. Cikkünkben most hasznos sütési tippeket adunk, hogy a legjobban sikerüljön a libalakoma, azon belül is a libacomb.

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!