maradék

Napokig főzhetsz vásárlás nélkül, ha így tervezed a hetet

Néha érezhetjük úgy, hogy a konyhai feladatok monotonná válnak, a főzés unalmas lesz, a kreativitásunk pedig teljesen eltűnik. Egy ilyen helyzeten nehéz túllendülni, de egyáltalán nem lehetetlen. Szerencsénkre a január a fogadalmak hónapja, így az év első heteiben gatyába rázhatjuk az afférjainkat néhány apró konyhai feladattal. Ez itt a Januári Fogadom első része, ahol a kamrát vesszük össztűz alá.

Lakos Benedek

Így tervezd meg a heti menüt, avagy legyen a húslevesből...

Manapság újra nagyon fontos szempont, hogy minél takarékosabban és előrelátóbban főzzünk, hiszen nemcsak környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontból, de a gazdasági nehézségekkel, elszálló energiarákkal terhelt időben sem mindegy, hogy az alapanyagokat milyen hatékonyan tudjuk felhasználni, a maradékot pedig megmenteni.

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...