A trükk, amivel tökéletesen meghámozhatod a mangót
Csupán egyetlenegy eszközre lesz hozzá szükséged, méghozzá egy borospohárra.
NosaltyCsupán egyetlenegy eszközre lesz hozzá szükséged, méghozzá egy borospohárra.
NosaltyMíg sokak szemében máig luxuscikknek, egzotikus finomságnak számít, a mangó mára a szupermarketek zöldség-gyümölcsstandjain is egyre gyakrabban feltűnik, ára pedig sokszor egészen baráti. Érdemes tehát tenni vele egy próbát, mert fenomenális ízű gyümölcsről van szó.
Szekeres DóraKészítettél már gofrit rizsből? Nem? Akkor épp itt az ideje, hogy felhasználd a maradék ragacsos rizsedet, és elkészítsd ezt a ropogós fogást!
Szász NóriLehet, hogy a fiatalság forrása helyett a fiatalság mangófájáról kellene beszélnünk?
Stuth-Nagy NikiA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...