magyar sajtok

5 magyar sajt a trappistán túl, amit imádnak a külföldiek

Minden nemzetnek megvan a maga sajtja. Gondoljunk csak az angol cheddarra, a svájci ementálira, az olasz parmezánra vagy éppen a holland goudára. Nálunk a mai napig a lakosság 70 százaléka a francia eredetű, de a szocializmusban (a tömlős mellett) egyeduralkodó trappista sajtot fogyasztja mindennapjaiban. Ennek ellenére rengeteg „hungarikum” sajtunk van, amit a határon túl is imádnak az emberek. Most jöjjön 5 ilyen sajt!

Balogh Lilla

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...