Méregdrága, mégis elkapkodják ezt a Márton-napi ínyencséget
Nem elég, hogy jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha ilyen ínyencséget szeretnénk Márton-napon fogyasztani, de még az is lehet, hogy elkapkodják előlünk a boltban.
NosaltyNem elég, hogy jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha ilyen ínyencséget szeretnénk Márton-napon fogyasztani, de még az is lehet, hogy elkapkodják előlünk a boltban.
NosaltyAz új király nem híve sem a luxusnak, sem az állatkínzásnak, így egy újabb alapanyagot száműzött a palotából.
NosaltyNem hétköznapi alapanyag, ezért profi séfet kérdeztünk arról, hogyan érdemes nekiugrani, vagy hogy milyen körültekintéssel nyúljunk hozzá, ha tökéletes libamájat szeretnénk idén az ünnepi asztalra.
Nábelek ZsófiA karácsonyi menü egyik fantasztikus kiegészítője a zsírjában sült libamáj. Most ugrunk egy szintet, és megmutatjuk, hogyan készül a terrine de foie gras, kis plusz munkával ebben az évben még ünnepibb lehet ez a desszertnek is beillő fogás!
GrétiLegyen kisebb vagy nagyobb, szárnyas vagy négylábú mája, van néhány olyan ökölszabály, amit ha betartasz, tökéletesen fog sikerülni. Profi séf tanácsai következnek a legmegbízhatóbb módszerekkel.
Nábelek ZsófiMi lehet finomabb, mint egy jó erős libaleves májas szalvétagombócokkal? A husiból pedig olasz segítséggel egy újragondolt ludaskását készítettünk!
GrétiA Lidl egyik kézműves terméke a feltüntetett időpontnál hamarabb megromolhat, ezért az áruházlánc visszahívta a boltokból a Regius kézműves libamájat.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...