9 isteni levesbetét, ami új szintre emeli a kedvenc levesedet
Nincs is jobb érzés, mint egy ráérős napon egy finom és laktató húslevest főzni a családnak. Ám ez a pompás fogás nem lehet teljes egy finom levesbetét nélkül!
NosaltyNincs is jobb érzés, mint egy ráérős napon egy finom és laktató húslevest főzni a családnak. Ám ez a pompás fogás nem lehet teljes egy finom levesbetét nélkül!
NosaltyUgyan nincsen semmi probléma a lúdgégével és a cérnametélttel, néhanapján az embert mégis elfoghatja a vágy valami másért, valami újért, nem? Alternatív levesbetétek következnek.
Lakos BenedekNéha megeshet, hogy legyen bármilyen finom a levesünk, valami mégis hiányzik belőle. A megoldás majdnem mindig a tészta: nézzünk pár izgalmas házi levesbetétet!
Lakos BenedekMindenki imádni fogja a menüt, na jó, legalább egy fogását egész biztos! Húsleves palacsintatésztával, mennyei sóskafőzelék, gombával megspékelve, és még mákos túrógombóc is érkezik.
NosaltyNem hagyunk titeket cserben akkor sem, ha klasszikusokról van szó. Jöjjenek a legtésztásabb húslevesek az oldalról, melyekből egy tányér tényleg soha nem elég.
NosaltyEzúttal a levesbetéteken van a hangsúly, mutatunk néhány ízletes fogást, amelyet a benne rejlő kiegészítők tesznek igazán utánozhatatlanná.
NosaltyA pászka, vagy más néven macesz az egész világon népszerű étel. Bár csak két alapanyag kell hozzá, szigorú sütési időt kell betartania annak, aki maga készíti. Tudtad, hogy több ezer évre visszamenő története van? Lássuk, mit érdemes tudni a legismertebb zsidó kenyérről!
NosaltyA konyhai maradékok mindig nagy fejtörést okoznak: nem akarjuk kidobni őket, inkább valami jó ötletet keresnénk a felhasználásukra. E helyzet alól a levesek sem képeznek kivételt, sőt. Lássuk, mi lehet a zöldségből, levesbetétből és a többi maradékból.
Lakos BenedekAmikor levesbetétet keresünk, talán nem a galuskára esik az első választásunk, pedig ez egy nagyon könnyen bekeverhető és sokszínűen alakítható tészta, ami képes kellő testességet adni a legunalmasabb levesnek is.
Lakos BenedekEgy tál forró leves nem éppen laktató mivoltáról híres, kivéve persze, ha színültig töltjük tésztával. Így szinte egy teljes étkezéssel felér majd az első fogásunk, ami kellő energiát ad bármilyen előttünk álló feladathoz.
NosaltyTöbb nagyon magyar étel elengedhetetlen kísérője a tarhonya. Ebben a szerepben már ismerjük, és őszintén, talán kezd kicsit egyhangúvá válni a konyhai használata. Ne hagyjuk, hogy erre a szomorú sorsa jusson a tarhonya, főzzünk vele változatosan!
Lakos BenedekEgy jól eltalált, finom grízgombóc vagy májgaluska a legegyszerűbb levest is kategóriákkal feljebb repíti, ez nem is kérdés. De mi alapján választunk levesbetétet, milyen levesbe mit illik tenni, és egyáltalán mi a fontosabb, a leves vagy a belevaló?
Rosanics PetraLegyen tartalmas húsleves vagy selymes krémleves, a legtöbbünk nem tudja elképzelni egy kis tészta vagy valamilyen plusz betét nélkül. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Nábelek ZsófiMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriAhogy a karácsonyfánk tűlevelei egy idő után hullásnak indulnak, úgy ez a fenyőkoszorúnkkal is törvényszerűen megtörténik. Kivéve, ha megtesszük a kellő óvintézkedéseket!
Szabó AnnaÚjabb epizóddal jelentkezik a Nagyiprojekt, és ezúttal természetesen karácsonyi sütemény készül Kata és Erzsi konyhájában. Méghozzá egy apróság: mandula- vagy barackmag, más néven diócska!
NosaltyA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Egy gyors krémleves, egy magyaros borsóleves, egy tepsibe csúsztatott tepsis krumpli+kolbász meg némi resztelt máj nem vág minket földhöz, ami az elkészítési időt illeti. A sütik pedig karácsonyra előre készüljenek!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...