laurel étterem

„Vannak ételek, amiket meg kell hagyni a maga formájában, szerethetőségében,...

A Laurel konyháját tavaly óta közösen vezeti az étterem korábbi head-séfje, Szabó Dávid, és cukrásza, Ötvös Zsuzsanna. A váltás óta eltelt néhány hónapban volt alkalmuk tesztelni ezt a világviszonylatban is egyedülálló négykezest, mi pedig elmentünk hozzájuk, hogy megkérdezzük, mik a tapasztalataik az elmúlt időszakról. A közös munkán túl szó esett még konyhai hierarchiáról, az oly' sokat emlegetett Michelin-csillagról, a Laurel híres vegán menüjéről, és hogy kell-e fine diningosítani a rántott sajtot, vagy sem...

Kormos Lili

„Michelin-csillag nélkül fine dining éttermet csinálni olyan, mint futva indulni...

2019-es nyitása óta folyamatosan erősíti pozícióját a Kertész utcai Laurel étterem a budapesti fine dining szektorban. Báthory Gergely, a Laurel tulajdonosa, és Mede Ádám, az étterem séfje, egyaránt hisznek benne, hogy a vendéglátás lényege egyszerű: a vendég finomat akar enni, és jól szeretné érezni magát. Erre törekednek ők is, és úgy látják, francia konyhatechnológián, letisztultságon, magyar-ázsiai komplex ízeken alapuló koncepciójuk megtalálta a maga közönségét. Az ideális csapatról, a Michelin-csillag funkciójáról és a csopaki Restiről kérdeztük őket.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...