laurel

„Michelin-csillag nélkül fine dining éttermet csinálni olyan, mint futva indulni...

2019-es nyitása óta folyamatosan erősíti pozícióját a Kertész utcai Laurel étterem a budapesti fine dining szektorban. Báthory Gergely, a Laurel tulajdonosa, és Mede Ádám, az étterem séfje, egyaránt hisznek benne, hogy a vendéglátás lényege egyszerű: a vendég finomat akar enni, és jól szeretné érezni magát. Erre törekednek ők is, és úgy látják, francia konyhatechnológián, letisztultságon, magyar-ázsiai komplex ízeken alapuló koncepciójuk megtalálta a maga közönségét. Az ideális csapatról, a Michelin-csillag funkciójáról és a csopaki Restiről kérdeztük őket.

Nosalty

Ezt a 11 standot próbáld ki szerintünk a Gourmet Fesztiválon

Jövő hét végén, azaz május 27-29. között két év kihagyás után újra vár a Millenárison az év legnagyobb gasztronómiai fesztiválja. Az idei OTP Bank Gourmet Fesztivál témája az 'örökség', a háromnapos programsorozaton pedig Magyarország legjobb éttermei és vendéglátóhelyei mutatják meg egy-egy különleges fogásukat. Mi már most tudjuk, mely standokra fogunk mindenképpen ellátogatni, így íme egy kis segítség, ha még nem tudod, mit szeretnél kipróbálni a TOP éttermek útvesztőjében.

Nosalty

„Édesanyám azt mondta, hogy bármi lehetek, csak szakács ne” –...

Mede Ádám, a Laurel Budapest séfje a tavalyi év után idén ismét elnyerte az Év Fiatal Séftehetsége díjat, csapatával pedig egyre inkább a budapesti fine dining szcéna meghatározó szereplőjévé válik. A Michelin Guide által ajánlott étterem séfjét ennek apropóján kérdeztük munkásságáról, arról az útról, amelyen 18 éves kora óta halad töretlenül előre.

Szász Nóri

Címlapról ajánljuk

További cikkek