la-guna sushi bár

4 étterem, ahol állj meg enni, ha Kispestre sodor a...

A Kispestről készült századeleji képek egészen megdöbbentőek a mai városképhez képest. Úgy képzeljük el, mint egy falut a pusztaságban, a városokra nem jellemzően széles utcákkal, egymástól messzire elhelyezkedő házakkal. 1950 első napján immár városként csatolták Budapesthez, Kispest tehát csak 72 éve a főváros része. Ide nem jutnak el a turisták és nem is különösebben szép fekvésű a kerület, de közel 60 ezer embernek nyújt otthont – néhány kiemelkedő gasztroponttal. Itt együnk Kispesten!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...