Így borravalózzunk Európa tengerparti nyaralóhelyein
A magyarok körében egyik legnépszerűbb nyaralóhelyen mondhatni elvárás a 10%-os borravaló, míg a másik imádott tengerparti országunkban abszolút semmi szükség rá. Kerüljünk képbe.
NosaltyA magyarok körében egyik legnépszerűbb nyaralóhelyen mondhatni elvárás a 10%-os borravaló, míg a másik imádott tengerparti országunkban abszolút semmi szükség rá. Kerüljünk képbe.
Nosalty“Hányszor úszik a hal?” – kérdezte a montenegrói halászbácsi, miután saját borral és pálinkára hajazó nedűvel kínált minket a földszinti, hátsó bejáratú, hajdanán talán előszobából és étkezőből átalakított vendéglőben. A vacsorából az egyik legjobb, mégis legkiszámíthatatlanabb élmény kerekedett, miközben megtudtuk, hogy a halak errefelé bizony háromszor úsznak.
NosaltyAkár belföldön, akár külföldön, de még a fővárosban is vannak olyan gasztronómiai élmények, amelyek köré akár utazást is érdemes szervezni. Ropogós malacfejtől a hazai pisztrángon át a spanyol kockás abroszos vendéglőkig: profik ajánlója következik.
Nábelek ZsófiA világ leggusztustalanabb ételeinek múzeumában egészen érdekes ételeket találunk, amelyektől könnyen meglehet, hogy mi undorodunk, a világ más tájain azonban igazi kuriózumként fogyasztják őket. A következő 10 ételtől garantáltan nem jön meg az étvágyad...vagy lehet, hogy mégis?
Masszi- Rigó CsillaA forró nyárból milyen jó is lenne a hűvös északra utazni, nem? A húsgolyók, kardamomos csiga és lazac világába kalauzolnak most minket a lenti ételek, és skandináv nyugalmat hoznak a mi konyhánkba is.
NosaltyFurcsa sajtok, ínycsiklandó marhahúsos levesek és kellemetlen szagú, konzervben érlelődő heringek nyomába eredünk. Te hány különös ételt ismersz fel?
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...