közel-keleti ételek

4 közel-keleti saláta, ami legalább olyan jó, mint az uborkasaláta

Ha salátákról van szó, akkor nekünk, magyaroknak is megvannak a nagy kedvenceink, így például a tejfölös, ecetes, pirospaprikával megszórt uborkasaláta. És ahogy mi sem tudjuk elképzelni a hétvégi rántott húst az említett saláta nélkül, úgy a közel-keleti országokban élők sem tekintik teljesnek a menüt, ha hiányzik az étkezőasztalról a gazdag és frissítő saláta. Most bemutatjuk a régió leghíresebb salátáit!

Dimashky-Korompai Tímea

4 fullos közel-keleti húsos fogás, ami köröket ver a gyrosra

Felejtsd el egy kis időre, az utak menti bódékban árult, száraz krumplival és fonnyadt salátával kínált gyrost, és próbálj ki helyette egy hihetetlenül finom közel-keleti húsos fogást, ami tele van ízekkel és aromákkal! Tudjuk, hogy nem minden esetben olyan könnyű ezeket a finomságokat megkóstolni, mint egy gyrost, de szeretnénk, ha legalább megismernéd őket.

Dimashky-Korompai Tímea

5 közel-keleti sós sütemény, ami csak arra vár, hogy megismerd

Ha belépünk egy hazai pékségbe, akkor azonnal szembe találjuk magunkat egy seregnyi kakaós csigával, túrós batyuval, virslis párnával meg sajtos rúddal. Na de vajon milyen sós sütemények várnak ránk, ha betérünk egy közel-keleti pékségbe? Most csokorba szedtük neked a legnépszerűbb finomságokat, és azt is, hogy milyen különbségek akadnak egy magyar és egy közel-keleti pékség között!

Dimashky-Korompai Tímea

5+1 ízes-zamatos közel-keleti sajt, ha unod a mackót

Ha a közel-keleti ételekre gondolunk, akkor általában a kebab és társai jutnak eszünkbe, pedig különlegesebbnél különlegesebb sajtfélékkel büszkélkedhet a régió gasztronómiája. Nem szeretném túlhájpolni a közel-keleti sajtféléket, de ha szereted a fűszeres, krémes, grillezhető és süthető finomságokat, akkor ezeket is imádni fogod.

Dimashky-Korompai Tímea

4 vega/vegán közel-keleti fogás, ami azonnal elcsábít

Ha közel-keleti ételekre gondolunk, akkor általában a fokhagymakrémes shawarma, a szaftos kebab és a puha báránysültek jutnak az eszünkbe, és ez nem véletlen. Ám megannyi fantasztikusabbnál fantasztikusabb vega és vegán fogás is megtalálható a közel-keleti konyha repertoárjában. Most ezek közül mutatunk be négyet, melyeket viszonylag könnyedén, akár otthon is el lehet készíteni!

Dimashky-Korompai Tímea

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...