kovászos uborka

Így készíthetsz roppanós, tökéletes kovászos uborkát

Nem nagy tűz, mégsem sokan fogunk neki, és inkább megvesszük sokszorosáért a bolti, édesítőkkel, adalékkal teli kovászos uborkát. Pedig program, élmény, bűszkeség házilag nekiállni az uborkaérlelésnek, a végeredmény pedig olyan, hogy ha minden jól megy, hét nyelven beszél majd. Így készítsd.

Nosalty

31 étel augusztusra, amit mindenféleképpen készíts el

Eljött ez is: hivatalosan is a nyár utolsó hónapjába érkeztünk, visszaszámoljuk a napokat, de még legalább 31 alkalmunk van arra, hogy csodásakat főzzünk a nyár legfrissebb alapanyagaiból. Cukkini, dinnyefélék, barackok, kukorica, paradicsom és paprika, patisszon, tök, uborka...gyertek hozzánk!

Nosalty

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...