konzerv zöldség

Ezekkel a trükkökkel elveheted a zöldségek konzervízét

Konzerv zöldségekkel főzni nagy könnyebbség, hiszen szinte azonnal felhasználhatjuk a fémdobozok tartalmát hideg és meleg fogásokban egyaránt. Persze – mint mindennek – ennek az élelmiszercsoportnak is van hátulütője, ami nem más, mint a fémes mellékíz. A Napi Tipp szerencsére segít eltüntetni ezt a kellemetlen aromát, nézzük, hogyan!

Lakos Benedek

Rost, fehérje, ásványi anyagok – minden, amit a konzerv hüvelyesekben...

A hüvelyesek méltatlanul elhanyagolt élelmiszercsoportja tele fehérjével, rosttal, vitaminnal, antioxidánssal vetekszik minden más növényi élelmiszerrel - a lencse-, borsó- és babfélék gyakorlatilag superfoodnak számítanak, ezért érdemes és hasznos hetente többször becsempészni őket étrendünkbe. Szerencsére nemcsak frissen, hanem fagyasztva, és a legkényelmesebb kiszerelésben, konzervben is évezhetjük jótékony hatásaikat! (x)

Hirdetés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...