Megvan, mikor tűnnek el az egyszer használatos műanyagok
Az Európai Bizottság által hozott új szabályozások miatt hatalmas változásokra számíthatunk az élelmiszerboltokban.
NosaltyAz Európai Bizottság által hozott új szabályozások miatt hatalmas változásokra számíthatunk az élelmiszerboltokban.
NosaltyFel kell készülnünk az extrém szárazságra, az új kártevők megjelenésére, valamint arra is, hogy a jövőben ránk zúduló esőt és árvizeket a magunk javára hasznosítsuk. Az RTL Klub híradójában szakértők beszéltek arról, mire számíthatunk a következő 30 évben.
NosaltySzomorú, de már az otthoni kertészkedés mikéntjébe is alaposan beleszól a klímaváltozás és az egyre fokozódó szárazság. Érdemes megfontolni, amit Budapest főtájépítésze a témában nyilatkozott.
NosaltyA klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.
NosaltyMára nyilvánvalóvá vált, hogy ha meg akarjuk állítani a klímaválságot, akkor az emberiségnek szakítania kell a fosszilis tüzelőanyagokkal, és helyettük alternatív forrásokból kell energiát nyernie. A növényi hulladékból készült AuReus ebben hozhatna áttörést.
Szász NóriKutatás készült a Z-generáció bevonásával, melynek fókuszába a fenntartható élelmiszer-ellátás került. Az eredmények biztatóak (bár egyben szomorúak is): úgy tűnik, a mostani huszonévesek igenis tudják, merre tart a világ.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...