7 paplanpuha aranygaluska, melynek íze hétországra szóló
Hétvégén ráérősen süthetünk a konyhában, így egy vérbeli klasszikusra, az aranygaluskára esett a választásunk. Ne hagyjátok ki, imádni fogjátok!
NosaltyHétvégén ráérősen süthetünk a konyhában, így egy vérbeli klasszikusra, az aranygaluskára esett a választásunk. Ne hagyjátok ki, imádni fogjátok!
NosaltyTudjuk, tudjuk, még korai bármilyen ünnepi dologról szót ejteni, és mi meg sem fogunk mukkani, esküszünk. Persze sütni bármikor lehet, és ha az ember egyszer már ott áll a konyhában, a mesés illatok között, sokkal könnyebben elkapja egy kellemes (ünnepi?) hangulat. Nemde?
NosaltyA tiltott élvezet, a kamrában, fólia alatt elrejtett süteményszeletek: ezek mind itt vannak egy listába gyűjtve. Ti melyikkel bűnöznétek?
NosaltyEgy kicsit mi is retró hangulatba jöttünk, amikor az alábbi sütemények között válogattunk. Ezek a finomságok igazi örök kedvencek.
NosaltyHólabda, nápolyi, kókuszkocka...ki ne emlékezne ezekre a sütikre a gyerekkorából? Te is könnyedén az asztalra varázsolhatod ezt a 7 mennyei hagyományos édességet. (x)
HirdetésA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...