10 omlós gyümölcsös keksz, ami mellé csak egy kávé kell
Az amerikaiak tartsák meg maguknak csokidarabokkal teleszórt süteményeiket, nekünk van egy nagy halom gyümölcsös kekszünk... legalábbis lesz, az alábbi receptek segítségével.
NosaltyAz amerikaiak tartsák meg maguknak csokidarabokkal teleszórt süteményeiket, nekünk van egy nagy halom gyümölcsös kekszünk... legalábbis lesz, az alábbi receptek segítségével.
NosaltyMiért kerülne édesség a zsebbe? – kérdezhetjük, jogosan. Pedig akár hisszük, akár nem, megannyi (teljesen normális) szituáció előállhat, ami megkívánja egy adag őszi keksz zsebbe csomagolását: kirándulás, erdei túra, piknik...soroljuk még?
NosaltyA pöfeteg kekszet senkinek nem kell bemutatni, azonban ezúttal nem kakaó került bele, hanem citrom. Nyugalom, így is mennyei lett, és a színe még fel is vidítja egy kicsit.
NosaltyÁfonyás, mandulás, citromos, csokis, vajas, kakaós, zabpelyhes....csak győzzetek választani és sütögetni!
NosaltyKekszet legtöbbször vajjal sütünk: ez adja az ilyen sütemények jellegzetes ízét és omlós állagát. Persze nem ez az egyetlen lehetőségünk, más zsiradékot is használhatunk, például olajat.
Lakos BenedekNosztalgikus, régisulis, retró darálós kekszeket mutatunk, melyeket házilag nagyobb élmény elkészíteni, mint megvenni a boltit. Higgyétek el!
NosaltyCsokis tetejű, puha narancsos, ropogós zabos, cukormentes gyors, diós, aszalt meggyes....mutatunk pár kekszet, amelyekben egy közös pont van: mindbe került kókusz dögivel!
NosaltyHa rossz a napunk, egy keksz biztos szebbé tudja tenni. Ez a szabály már gyerekkorunkban is igaz volt, és attól még, hogy felnőttük, nem változik semmi. Süssünk kekszet, kicsik, nagyok!
NosaltyIlyenkor az ünnepek táján valószínűleg egy fokkal több kekszet sütünk, mint az év többi részében. Ehhez pedig szükségünk lesz a legjobb módszerekre, hogy az összes süteményünk a lehető legfinomabb legyen.
Lakos BenedekHa piknikre megyünk, olyan ételekkel készüljünk, amiket könnyű szállítani, jól bírják a strapát és komolyabb tálalás nélkül is fogyaszthatók. A kekszek ezeket a jellemzőket mind kipipálják, szinte tökéletes piknikételnek számítanak. Válogassunk kedvünkre!
NosaltyDiós, kókuszos, karamellás, fahéjas, mogyorós, csokis, mandulás, ajajj, melyiket válasszuk? Lehetetlen eldönteni! Kezdd el a napokban, és megsütheted akár mindet karácsonyig!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...