5 ok, amiért érdemes több kefirt fogyasztanunk idén ősszel
Savanyú íze és szokatlan állaga sokakat eltántorít a kefírfogyasztástól, pedig ez a fermentált ital az egyik legegészségesebb tejtermék.
Kremmer MagdiSavanyú íze és szokatlan állaga sokakat eltántorít a kefírfogyasztástól, pedig ez a fermentált ital az egyik legegészségesebb tejtermék.
Kremmer MagdiA tudatos és kiegyensúlyozott táplálkozás alapvető, azonban az sem mindegy, milyen folyadékot viszünk be szervezetünkbe. Lássuk a legjobbakat.
NosaltyLegyen szó a kombucháról vagy a kefirről, az erjesztett italfélék népszerűsége felfutott az elmúlt években, többek között probiotikus hatásuk miatt. A trendet félretéve ezek tényleg remek nedűk, el is mondjuk, miért.
Karsai RoniA kefir megosztó tejtermék, nem mindenki szereti szúrós, savanyú íze miatt. Kedvelőinek azonban jó hírünk van: a süteményeken kívül rengeteg más ételhez is tudjuk használni a konyhában.
Lakos BenedekBár a tejtermékek általában nem kapnak túl jó marketinget, azok számára, akik nem szenvednek semmilyen érzékenységben, nagyon hasznosak lehetnek. A joghurt például segíthet felkészíteni a szervezetedet a különböző betolakodók, így a koronavírus elleni védekezésre is.
Stuth-Nagy NikiAmikor kefirt láttál az élelmiszerbolt polcán, elgondolkoztál már azon, hogy mi is valójában? Tej, esetleg joghurt alapú? És miért is olyan egészséges?
Jenei GrétaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...