7 gőzölgő és mámorító forralt bor az ünnepi hangulatért
Beköszöntött a hideg, ráadásul itt van advent első vasárnapja is. Mit készíthetnénk mást az ünnepek közeledtével, mint csodásan illatos és forró forralt bort!
NosaltyBeköszöntött a hideg, ráadásul itt van advent első vasárnapja is. Mit készíthetnénk mást az ünnepek közeledtével, mint csodásan illatos és forró forralt bort!
NosaltyEljött végre a karácsony, remélhetőleg már minden készen várja, hogy az asztalra kerüljön. A menü mellé már csak néhány impozáns ital kell, amit felnőttek és gyerekek egyaránt élvezhetnek. Koccintsunk a lenti különlegességek egyikével.
NosaltyA téli időszak forró, fűszeres italai közül kétségkívül a forralt bor a király. A klasszikus innivaló mellett viszonylag kevés hely marad más szereplőknek, a dominanciát nem tudja megtörni semmi más. Egészen mostanáig: idén kóstoljuk meg a forralt cidert!
Lakos BenedekHa gyengéd a krémes, simogató, édes forró csoki, akkor tökéletes helyen keresgélsz, ugyanis most megmutatjuk, hogyan készül el mindössze pár perc alatt, faék egyszerűséggel. Akár vegán verzióban is!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...