77 éves korában elhunyt az egyik legnépszerűbb indiai fogás megálmodója
A világhírű ételt egy elégedetlen vendég miatt alkotta meg a legendás pakisztáni származású skóciai séf.
NosaltyA világhírű ételt egy elégedetlen vendég miatt alkotta meg a legendás pakisztáni származású skóciai séf.
NosaltyA spenót és a csirke egy örök páros, megannyi recept született már eddig is ebből a frigyből. Indiában például renegeteg tüzes-aromás fűszerrel főznek krémes állagú, szaftos ragut a két alapanyagból, és a végeredmény egy kész csoda.
Hering AndrásMond valamit az a név, hogy murgh makhani? És az, hogy indiai vajas csirke? Utóbbi már ismerős lehet, elhoztuk nektek a legfinomabb és legkönnyebb házi receptet, amelyet egy óra alatt simán el lehet készíteni.
NosaltyAmikor azt a nevet halljuk, hogy Nigella, valószínűleg először a brit tévés szakácsnő jut eszünkbe. Azonban van valami más is, ami ezen a néven fut: ez pedig nem más, mint egy izgalmasan aromás fűszer. Ismerjük meg!
Lakos BenedekFűszerek nélkül szomorú lenne az életünk. Új sorozatunkban fejest ugrunk a fűszerek páratlan világába, és térségről térségre vándorolva végig(v)esszük a helyi kultúrák meghatározó fűszereit. Adja magát, hogy az indiai szubkontinensen kezdjük utunkat.
Karsai RoniA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...