hüvelyes

Edd így a hüvelyeseket, ha nem akarsz rájuk unni a...

A Veganuár étrendjének fontos szereplői a hüvelyesek, ugyanis tömve vannak növényi fehérjékkel. Sokan mégis ódzkodnak tőlük, mert úgy gondolják, nem elég izgalmasak, nem kellően változatosak. Az alábbi cikk erre szeretne rácáfolni és természetesen némi tanácsot is adni az elkészítéssel kapcsolatban.

Lakos Benedek

Ezzel a módszerrel soha nem fő szét a bab, a...

Megannyi ételhez használunk hüvelyeseket, ha éppen nem kész konzervként, akkor száraz formában – ez utóbbinak pedig nem mindig zökkenőmentes az elkészítése. A főzés során előfordulhat, hogy szétfőnek, darabokra esnek a szemek: ezt kerülhetjük el az alábbi tippekkel.

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...