Ezért kerüld el 50 felett a vörös hús fogyasztását
Négy nagyon nyomós indoka is van arra a szakértőknek, miért érdemes az ötödik x után kerülni a vörös hús fogyasztását.
NosaltyNégy nagyon nyomós indoka is van arra a szakértőknek, miért érdemes az ötödik x után kerülni a vörös hús fogyasztását.
NosaltyEgy jól megfogalmazott üzenet is rengeteget segíthet abban, hogy az emberek egy étterembe betérve húsos, nehéz ételek helyett inkább könnyebb, vegetáriánus fogásokat válasszanak.
Masszi- Rigó CsillaSokakat sokkol ugyan a tény, hogy a tengerimalac Peruban nem csak kedvtelésből tartott háziállat, hanem sültként fogyasztott főfogás is, a rágcsáló azonban már egyre kevésbé népszerű a helyiek körében, sokkal inkább számít kulináris kuriózumnak a turisták között.
NosaltyAz aktivizmusáról és a környezetvédelmet támogató akcióiról ismert Leonardo DiCaprio újabb zöld kezdeményezést kezdett támogatni. A színész két műhúsgyártó-cégben vett részesedést, ezzel is hozzájárulva munkásságukhoz.
NosaltyA húsfogyasztás csökkentésére kérte a spanyol embereket az ország egyik minisztere. Az egészséges táplálkozás és a bolygó védelme érdekében született a felhívás, ami nem várt ellenállásba ütközött.
NosaltyOlykor megeshet, hogy a hús iránt érzünk csillapíthatatlan vágyat. De vajon mire utalhat ez?
Liptai LillaEgy friss tanulmány szerint könnyen lehet, hogy 2035-re kedvelt fogásaink többségét állati eredetű hozzávalók helyett alternatív forrásból származó fehérjékkel készíthetjük majd el.
NosaltyÚgy tűnik, nemcsak a daganatos, hanem a nem daganatos betegségek kialakulása is összefügghet a rendszeres húsfogyasztással.
Liptai LillaVajon tényleg le kell mondanunk a zsírokról, ha egészségesen szeretnénk étkezni? Mi az, ami belefér, és mi az, ami kevésbé ajánlott? (x)
HirdetésA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...