8 húzni-nyújtani, majd édesen tölteni való házi rétes
Rétest készíteni nem 5 perc, de a végeredményért nagyon megéri a házi változatot választani. Ha mégis csalni szeretnénk, akkor lessük el ebből a 8 receptből legalább a tölteléket!
NosaltyRétest készíteni nem 5 perc, de a végeredményért nagyon megéri a házi változatot választani. Ha mégis csalni szeretnénk, akkor lessük el ebből a 8 receptből legalább a tölteléket!
NosaltyRétest sütni igazi őszi tevékenység: valószínűleg idén sem múlik majd el úgy az évszak, hogy ne készítenénk egy-két-három-tíz rúddal a lemezes-csavaros finomságból. Ha pedig így teszünk, vegyük kölcsön a Napi Tipp alábbi tanácsait az igazán különleges végeredmény érdekében.
Lakos BenedekTény, hogy a rétestészta házilag a legfinomabb, készítésére mégis ritkán vesszük rá magunkat, mert irtó macerás. Persze a boltival is akadnak bajok: a mai Napi Tipp keretében ezek egyikét fogjuk orvosolni.
Lakos BenedekA rétesben az a jó, hogy mivel sok különböző töltelékkel készülhet, ezért egész éves édességnek számít. És mivel ilyen gyakran készítjük, érdemes bombabiztosra menni a készítés közben, nehogy valami rosszul sikerüljön.
Lakos BenedekA rétes lehet sós, lehet édes, készülhet gyorsan vagy nagyon lassan is, töltelékeinek száma szinte végtelen. Nagyon sokszínű ételről van tehát szó, és biztos mindenkinek van egy kedvence. Lássuk, a te csillagjegyed melyikért rajong!
NosaltyA rétesekért télen-nyáron rajongunk, nyáron a meggyes, túrós vagy epres a kedvenc, hidegben jobban esik egy mákos, káposztás vagy almás. Süsd meg valamelyiket!
NosaltyA görög konyháról elsőre a narancs, az olajbogyó, a muszaka vagy a tzatziki jut eszébe legtöbbünknek. Azonban, ha ellátogatunk valamelyik görög nagyvárosba, lesz egy alapanyag, ami lépten-nyomon felbukkan: ez a rétestészta.
Rosanics PetraEljött a rétesek ideje! Készüljön mákból, almából túróból vagy meggybefőttből, ezek a finomságok olyanok, hogy szinte első harapásra visszarepítenek minket a gyerekkorunkba.
NosaltyMeggyes, mákos, almás, tökös-mákos, három ízű palacsintás, sok-sok porcukorral hintve. Melyik jöhet?
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...