házi kifli

A legpuhább vajas kifli receptje, amivel saját pékséget nyithatsz

Ez a cikk az egyszerűségről fog szólni, valamint az egyszerű örömökről. Elsősorban azért, mert egy olyan recept következik, amelynek elkészítése alig igényel tőlünk időt és energiát, másrészt pedig azért, mert az a péksütemény születik meg belőle, ami ugyan nem töltött, nem mázas, se nem színes vagy ízes, mégis a legnagyobb boldogságot tudja okozni – a Napi Tipp ódája a vajas kiflihez.

Nosalty

Most akkor lehet fagyasztani a pékárut?

Kétféle iskola létezik: vannak, akik esküsznek a kenyerek, zsemlék és édes-sós péksütik fagyasztására, mások meg vannak győződve arról, hogy a fagyasztott pékárú az ördög műve. Valójában lehet és jó is fagyasztani a kenyérféléket, de nem mindegy, hogy hogyan olvasztjuk ki őket.

Szekeres Dóra

Kiszámoltuk, vajon olcsóbb-e a házi pékáru (kenyér, zsemle, kifli)

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk