halászlé recept

Így főztünk mohácsi virtussal bajai halászlevet, a helyiek szigorú szabályai...

"...a passzírozást el kell felejteni, ezt hagyjuk meg a pancsereknek, ugyanis a bajai halászlé sűrűségét nem a passzírozás, hanem az alap hozzávalók és a darált paprika művészi kombinációja adja" – erősen indul az alábbi receptleírás, de egy mohácsi főszerkesztő és az ő családja nem tévedhet sokat, ha (bajai) halászléről van szó, nem igaz? Amúgy is, el kell fogadni: nincs olyan, hogy "eredeti". Mint mindent, a halászlevet is másképp csinálja minden egyes család.

Hering András

11 hely, ahonnan idén bátran rendelhetsz HALÁSZLEVET

Ha ragaszkodtok a halászléhez karácsonykor – amit teljesen megértünk –, de nincs időtök, kedvetek, érkezésetek pepecselni a főzéssel, akkor nem szentségtörés megrendelni, sőt! Profi helyről profi levest kanalazhattok! Összeszedtünk pár remek rendelős lehetőséget, nem csak Budapestről.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...