Kétszer annyi terem idén ősszel a kedvenc pitéd alapanyagából
Nem kevés, mintegy 500-550 ezer tonna teremhet idén a legfinomabb és legklasszikusabb őszi pite alapanyagából, ami végre egy jó hír a sok rossz között.
NosaltyNem kevés, mintegy 500-550 ezer tonna teremhet idén a legfinomabb és legklasszikusabb őszi pite alapanyagából, ami végre egy jó hír a sok rossz között.
NosaltyA jelenlegi bonyolult gazdasági helyzetben viszonylag nehéz fenntartani a korábban megszokott vásárlási szokásainkat. Azonban, ha nem szeretnénk teljesen elengedni a friss, helyi és megbízható alapanyagokon alapuló, egészséges táplálkozást, szerencsére megtehetünk bizonyos lépéseket. A Tudatos Vásárlók Egyesülete a közösségi gazdaságok megismerését és támogatását ajánlja, ugyanis ezekben lehet a megoldás a jövőre nézve.
NosaltyAz egyre jobban szorongató élelmiszerdrágulás árnyékában minden okos tipp és tanács nagy segítség lehet. Most Bálamódaka Dász, a Krisna-völgy főkertésze osztotta meg gondolatait a témával kapcsolatban.
NosaltyAggasztó adatokkal szolgálnak a statisztikák az idei év almatermésére vonatkozóan. A csökkenő betakarított mennyiség borús képet fest a kedvelt gyümölcs jövőjéről.
NosaltyAbszolút nem vár fényes jövő a gyümölcsökre, azonban vannak olyanok, amelyek kifejezetten nehéz sors elé néznek. Az összetett okok miatti csökkenést egyesek nem biztos, hogy túl fogják élni.
NosaltyHamarosan eltűnhet a polcokról a hazai málna, a gyümölcsöt ugyanis egyre nehezebb ipari mennyiségben kitermelni.
NosaltyA fél világ rajong az avokádóért, pedig a vajpuhaságú és nagyon egészséges gyümölcs előállítása a világ másik oldalán családokat, életeket tesz tönkre – a környezetről nem is beszélve.
NosaltyAz egész liba feldolgozásához ad most segítséget, és néhány praktikus tippet Nagy Szabolcs séf.
NosaltyAmikor már végképp nem tudjuk, hogy mit kellene vacsoráznunk, és semmi kedvünk sütni-főzni, sokan nyúlunk a kényelmes és finom halrudacskák után – mégsem tudjuk pontosan, hogyan érdemes elkészíteni őket.
Szabó AnnaAzok az alapanyagok, amelyek jól passzolnak egymáshoz a főzés során, nem biztos, hogy a tárolás alatt is jól működnek együtt. Az élelmiszerbiztonsági okok vagy éppen a frissesség kérdése is indokolhatja, hogy egyes ételeket egymástól elkülönítve tároljunk.
Szabó AnnaA fejlesztésnek köszönhetően valószínűleg sokkal kevesebb lesz a szemét az utcákon.
Új kutatások szerint a rendszeres kávéfogyasztás hatással van a koleszterinszintre is. A kávé típusa, mennyisége és még a fogyasztó neme is befolyásolja, hogyan hat koleszterinünkre a kávé.
Ha szeretnél jól aludni, akkor ezeket a vitaminokot érdemes beszerezned.