8 gyulladáscsökkentő gyümölcs, ami nagyon finom
Manapság gyakran találkozhatunk a 'gyulladáscsökkentő' kifejezéssel a táplálkozás kapcsán, de mit jelent ez pontosan a gyümölcsök tekintetében?
Szabó AnnaManapság gyakran találkozhatunk a 'gyulladáscsökkentő' kifejezéssel a táplálkozás kapcsán, de mit jelent ez pontosan a gyümölcsök tekintetében?
Szabó AnnaNincs olyan étrend, ami egységesen mindenkinek beválik, aki ekcémával küzd, hiszen minden eset más és más. Vannak azonban olyan ételek, amelyek alapvetően jót – vagy éppen rosszat – tehetnek egy ilyen gyulladásos bőrbetegségnek.
Szabó AnnaEláruljuk, mi az a hiba, amit mindenképp kerülj el a reggelidnél, hogy ne fokozd a gyulladást a szervezetedben.
Szász NóriIgazi jolly joker, ami állítólag – ha rendszeresen fogyasztod – igazi csodát művel a szervezeteddel.
NosaltyRengeteg mindere lehet gyógyír a szegfűszegolaj, szóval itt az ideje, hogy jobban megismerd ezt a csodaszert.
Liptai LillaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...