Kormosan és sófürdőben érkezik a főtt kukorica, mégis isteni
A csöves kukoricát legtöbbször főve esszük, pedig grillrácsra dobva is szuper! Mutatjuk a perzsa verziót!
NosaltyA csöves kukoricát legtöbbször főve esszük, pedig grillrácsra dobva is szuper! Mutatjuk a perzsa verziót!
NosaltyTeljesen mindegy, hogy a fogunk közé megy, tiszta maszatosak leszünk tőle, a kukoricát akkor is szeretjük. Most a megszokott főtt mellett hoztunk pár izgalmasabb fogást is.
NosaltyA grillételek a nyári időszak kihagyhatatlan fogásai, mind szeretjük a füstös, pirult húsokat, zöldségeket. De vajon miért van ez? Jöjjön a magyarázat!
NosaltyNyáron az élet a kertbe költözik, és ez alól a főzés sem kivétel. Szinte már úgy tűnhet, hogy minden hétvégén grillezünk, sütögetünk. És ha ez tényleg így van, nem árt, ha profi módon csináljuk a dolgot. (x)
HirdetésKorábban megosztottuk veletek, milyen eszközöket érdemes feltétlenül beszereznetek a grillezéshez, most a grillező és környezetének tisztán tartásáról lesz szó, tartsatok velünk! (x)
HirdetésNyáron a legjobb fogásaink a saláták és a grillrácsról lekerült sültek, zöldségek. Ezeknek az elkészítését és az ízesítését legcélravezetőbben fűszerolajakkal tudjuk elvégezni, ehhez adunk pár tippet nektek, nézzétek! (x)
HirdetésA saslik sokszínű és látványos része lehet a grillpartinak. Ezért is olyan lehangoló, amikor nem úgy sikerül, ahogy azt szerettük volna. Ahhoz, hogy mindig tökéletesen átsült, szaftos nyársak kerüljenek az asztalra, tartsuk be a lenti szabályokat.
Lakos BenedekTúlkészültük magunkat a kerti partira, és rengeteg grillzöldség megmaradt? Ne aggódjunk, nem kell, hogy kárba vesszen az összes maradék, jobbnál jobb receptekben tudjuk majd őket használni.
Lakos BenedekAmikor húsmentesen próbálunk enni, és még újak vagyunk az otthonfőzésben, azt a szomorú tendenciát figyelhetjük meg, hogy a vegetáriánus fogások eléggé egy síkon mozognak. Ez könnyen elveheti a kedvünket, de ne csüggedjünk, vannak sokkal jobb és finomabb alternatívák is.
Lakos BenedekIndul a nyári sütögetés, grillezés, aminek a húson kívül fontos szereplői a zöldségek is. Elképesztően sokszínű grillételeket készíthetünk belőlük, sőt, a megfelelő módszerekkel akár főétellé is válhatnak. Ilyen módszer a pácolás is.
Lakos BenedekGalette-et édes formában, gyümölcsökkel biztos mindannyian kóstoltatok vagy legalábbis hallottatok már róla, de ugyanilyen tésztát sós változatban még nem feltétlenül láttatok. Most itt van két zöldséges gyöngyszem, próbáljátok ki őket!
GrétiKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...