Kormosan és sófürdőben érkezik a főtt kukorica, mégis isteni
A csöves kukoricát legtöbbször főve esszük, pedig grillrácsra dobva is szuper! Mutatjuk a perzsa verziót!
NosaltyA csöves kukoricát legtöbbször főve esszük, pedig grillrácsra dobva is szuper! Mutatjuk a perzsa verziót!
NosaltyTeljesen mindegy, hogy a fogunk közé megy, tiszta maszatosak leszünk tőle, a kukoricát akkor is szeretjük. Most a megszokott főtt mellett hoztunk pár izgalmasabb fogást is.
NosaltyA grillételek a nyári időszak kihagyhatatlan fogásai, mind szeretjük a füstös, pirult húsokat, zöldségeket. De vajon miért van ez? Jöjjön a magyarázat!
NosaltyNyáron az élet a kertbe költözik, és ez alól a főzés sem kivétel. Szinte már úgy tűnhet, hogy minden hétvégén grillezünk, sütögetünk. És ha ez tényleg így van, nem árt, ha profi módon csináljuk a dolgot. (x)
HirdetésKorábban megosztottuk veletek, milyen eszközöket érdemes feltétlenül beszereznetek a grillezéshez, most a grillező és környezetének tisztán tartásáról lesz szó, tartsatok velünk! (x)
HirdetésNyáron a legjobb fogásaink a saláták és a grillrácsról lekerült sültek, zöldségek. Ezeknek az elkészítését és az ízesítését legcélravezetőbben fűszerolajakkal tudjuk elvégezni, ehhez adunk pár tippet nektek, nézzétek! (x)
HirdetésA saslik sokszínű és látványos része lehet a grillpartinak. Ezért is olyan lehangoló, amikor nem úgy sikerül, ahogy azt szerettük volna. Ahhoz, hogy mindig tökéletesen átsült, szaftos nyársak kerüljenek az asztalra, tartsuk be a lenti szabályokat.
Lakos BenedekTúlkészültük magunkat a kerti partira, és rengeteg grillzöldség megmaradt? Ne aggódjunk, nem kell, hogy kárba vesszen az összes maradék, jobbnál jobb receptekben tudjuk majd őket használni.
Lakos BenedekAmikor húsmentesen próbálunk enni, és még újak vagyunk az otthonfőzésben, azt a szomorú tendenciát figyelhetjük meg, hogy a vegetáriánus fogások eléggé egy síkon mozognak. Ez könnyen elveheti a kedvünket, de ne csüggedjünk, vannak sokkal jobb és finomabb alternatívák is.
Lakos BenedekIndul a nyári sütögetés, grillezés, aminek a húson kívül fontos szereplői a zöldségek is. Elképesztően sokszínű grillételeket készíthetünk belőlük, sőt, a megfelelő módszerekkel akár főétellé is válhatnak. Ilyen módszer a pácolás is.
Lakos BenedekGalette-et édes formában, gyümölcsökkel biztos mindannyian kóstoltatok vagy legalábbis hallottatok már róla, de ugyanilyen tésztát sós változatban még nem feltétlenül láttatok. Most itt van két zöldséges gyöngyszem, próbáljátok ki őket!
GrétiLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaItt az ideje, hogy még karácsony előtt leteszteld, mennyire vagy otthon az ünnepi ételek világában.
NosaltyA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Átnyálaztuk a legnagyobb szupermarketek akciós újságjait, hogy ezzel ne kelljen már időt vesztegetned karácsony előtt.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...