Ennyi ideig áztasd a fanyársat, mielőtt grillre tennéd
A grillezés elengedhetetlen kiegészítője a nyárs, Napi Tippünkből pedig most megtudhatod, miért és mennyi időre érdemes beáztatnod a bambuszból készült nyársakat használat előtt!
Szász NóriA grillezés elengedhetetlen kiegészítője a nyárs, Napi Tippünkből pedig most megtudhatod, miért és mennyi időre érdemes beáztatnod a bambuszból készült nyársakat használat előtt!
Szász NóriA nyáresti hétvégék elmaradhatatlan kelléke a grill, amelyen finomabbnál finomabb ételeket sütögethetünk. Nem mindegy azonban, hogy milyen állapotban van az eszköz, amit használunk.
Szabó AnnaNyáron az élet a kertbe költözik, és ez alól a főzés sem kivétel. Szinte már úgy tűnhet, hogy minden hétvégén grillezünk, sütögetünk. És ha ez tényleg így van, nem árt, ha profi módon csináljuk a dolgot. (x)
HirdetésKorábban megosztottuk veletek, milyen eszközöket érdemes feltétlenül beszereznetek a grillezéshez, most a grillező és környezetének tisztán tartásáról lesz szó, tartsatok velünk! (x)
HirdetésMár 1969 óta hódít világszerte Julia és Josep Armanqué grillje, a Josper. Barcelonából, a Pineda de Mar-ból, ahol évtizedekkel ezelőtt megalkották, most Budapestre érkezett az ikonikus sütő, hogy a magyar közönség is megismerkedhessen vele. A faszénen sütés magasiskolája ez a grill, rengeteg étteremben használják a kemencéket és a nyitott sütőket is. Akik odavannak a nyílt lángon grillezett ételek füstös ízéért, a Josperben biztosan "emberükre" találnak.
NosaltyA nyári hétvégék, a baráti és családi összejövetelek szinte elképzelhetetlenek közös grillezés nélkül. Tudunk egy helyet, ahol mindent beszerezhettek a sütéshez! (x)
HirdetésMi kell a grillezéshez? Napsütés, kert, barátok és jó hangulat. Igen ám, de ettől még nem készül el a kívánt étel. Most azt próbáltuk összeszedni nektek, mely eszközök könnyítik meg a grillpartit. (x)
HirdetésA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...