Szabályok, amiket minden kezdő gombaszedőnek tudnia kell
Teli vannak a magyar erdők gombával, a naposabb hétvégéken rengetegen mennek gombát szedni a természetbe. Bár kiváló program, néhány tanácsot minden kezdőnek érdemes megfogadnia.
NosaltyTeli vannak a magyar erdők gombával, a naposabb hétvégéken rengetegen mennek gombát szedni a természetbe. Bár kiváló program, néhány tanácsot minden kezdőnek érdemes megfogadnia.
NosaltyItt van az ősz, és vele a sokak által várt gombaszezon, amikor a nyirkos, hűvös erdőt járva egyre több friss és finom gombával találkozhatunk. Most három olyan könnyen szedhető gombafajtát mutatunk be, amiket könnyen felismerhetünk, és megannyi finomság készülhet belőlük.
Szekeres DóraNem növények, de nem is állatok, zöldségként tekintünk rájuk, pedig sokkal mélyebb a jelentésük és jelenlétük, egy önálló országot alkotnak az élővilágban. A gombák megítéléséről, termesztéséről, vadon terméséről és jelenlegi gasztronómiai helyzetéről Albert László gombaszakellenőrrel beszélgettünk.
Pákozdi NóraA karácsonyi ünnepek lakomáit kiheverve, már készülhetünk 2024 búcsúztatására, és szerencsére ebben sok üzletlánc is segítségünkre van akcióival. Szilveszterre készülve összegyűjtöttük nektek a legjobb virsliakciókat, és tartottunk egy kis mustrát az italok körében is, hogy legyen mivel koccintani!
NosaltyMár a római korban is születtek feljegyzések, amelyek a vörösbor okozta fejfájásról szólnak – a tünet tehát legalább olyan régi, mint maga az ital. De még ma is sok a találgatás arról, hogy pontosan mi okozhatja a kínzó élményt.
Szabó AnnaŐrület szexi és mutatós, nem ártatlan koktélok várnak rátok, ha végigböngészitek az alábbi ajánlót: íme a legszebbek az oldalról!
NosaltyMost már egészen biztosan távozott az utolsó rokonlátogató küldöttség is, fellélegezhetünk, megpihenhetünk a nagy ünneplés után. A hétvégére készítsünk könnyed leveseket, mentsük meg a maradékokat a főételekkel, és csempésszünk be pár édes, de nem túl terhelő fogást is a menü végére.
Az aszalt szilva nemcsak különleges és finom alapanyag, melyet magában vagy húsokba töltve és megsütve imádunk, de több okból is támogatja a testünket. Főleg, ha emésztésről van szó!
Az ízekben gazdag majonézes saláták sosem hiányozhatnak az ünnepi ételek mellől, ezért nem véletlenül nagy kedvenceitek. Lássuk, melyeket szeretéttek a legjobban!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...