Igazi sztárparádé az év horrorfilmjében, ami kifigurázza a fine dining...
Gasztrohorror? Nevezhetjük így? A Menü című filmet vagy imádni, vagy utálni fogod, de közömbös biztos nem maradsz.
NosaltyGasztrohorror? Nevezhetjük így? A Menü című filmet vagy imádni, vagy utálni fogod, de közömbös biztos nem maradsz.
NosaltyA közelgő adventi időszak rohanását, stresszét enyhítheti az esti mozizás. Összegyűjtöttünk pár gasztronómiával is egybefonódó, ajánlott alkotást.
NosaltyTragikus hirtelenséggel, egészen fiatalon hunyt el Julie Powell, a Julie & Julia gasztrofilmet inspiráló gasztroblogger, író, Julia Child talán legnagyobb rajongója.
NosaltyA főzőtanfolyam újrakezdőknek (Tuesday Club) egy annyira kedves és jól nézhető, könnyed, de azért nem bugyutába átmenő filmélmény, amire már nagyon régen vártunk. Olyan, mint egy könyv a vakációnkon, a tengerparton olvasva, amit alkalomadtán, amikor csak jólesne, újraolvasnánk (újranéznénk).
NosaltyA magyar Netflix-nézők körében negyedik helyen áll a Toszkána, úgy fest eléggé betalált a másfél órás alkotás, ami egy marcona dán séf toszkán kalandjáról szól. Nekünk vegyesek az érzelmeink a filmmel kapcsolatban. Bőven maradt még benne lehetőség.
NosaltyNem egy klasszikus gasztromozi a Netflixen megtalálható Uncorked, de sokan ismerősnek érezhetik általa a generációk közötti feszültséget, a családi nyomás hatásait.
NosaltyMárcius utolsó napján érkezett meg HBOMax-ra a Julia című sorozat, azóta pedig nem bírunk betelni vele. A világ talán legismertebb televíziós szakácsnőjéről szóló show felülmúlta a várakozásainkat.
Pákozdi NóraLáttunk már túlterhelt és kiégett séfeket a vásznon, de ilyen korhű és plasztikus alkotás aligha született még. 92 perc feszültség, vágás nélkül, rendkívül pontos színészi játékokkal. Ez a Forráspont.
Pákozdi NóraNemcsak a glamúros amerikai álom jelenik meg a Disney+ 2021-ben bemutatott dokumentumfilmjében, ami Wolfgang Puck sztárséfről szól. A kezdetektől eleveníti fel az osztrák származású Puck életútját Sankt Veit an der Glan-től napjainkig.
Pákozdi NóraMegnéztük A boldogság íze (A taste of Hunger) című gasztronómiai szálra fűzött dán drámát, ami bravúros fényképezéssel, kellemes alakításokkal és feszültséggel kalauzol a fine dining éttermek kulisszái mögé. Akik speciális késhasználatról vagy ízkombinációkról moziznának, inkább maradjanak a Chef’s Table-nél, viszont a skandináv tempó értői szeretni fogják.
Pákozdi NóraA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...