Néhány élelmiszerre ráírnák, hogy függőséget okoz
A kutatócsoport szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek hasonló hatást váltanak ki, mint a kábítószerek.
NosaltyA kutatócsoport szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek hasonló hatást váltanak ki, mint a kábítószerek.
Nosalty„Ez az utolsó szál”, „holnap már nem veszek másik dobozzal”, „úgyis le tudok szokni, ha akarok” – ilyen és ehhez hasonló mondatokat már szinte minden dohányos kimondott legalább egyszer. Letenni a cigarettát azonban közel sem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk.
NosaltyEgy új tanulmány szerint azok, akiknek szülei alkoholproblémákkal küzdenek, nagyobb valószínűséggel függenek a feldolgozott élelmiszerektől.
Stuth-Nagy NikiMegoszlanak a tudományos bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy a cukor mennyire addiktív, de az biztos, hogy aki volt már ráfüggve édességekre, tudja bizonyítani: nagyon nehéz róluk lemondani. Szakértők szerint azonban egy kis lépés mindennap hosszútávon nagyon sokat segíthet, és akár már egy hét alatt is lehet eredményeket elérni.
Stuth-Nagy NikiNemcsak szereti, de egyenesen követeli a szervezetünk az édességeket. De vajon miért?
Kessel KrisztinaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...