5 konyhai trükk, amelyet ki nem állhatnak a szakácsok
Nem minden konyhai trükk annyira célszerű, mint azt hirdetik. Napi Tippünkben most olyan praktikákat gyűjtöttünk össze, amelyek még a profi séfek szerint is haszontalanok...
NosaltyNem minden konyhai trükk annyira célszerű, mint azt hirdetik. Napi Tippünkben most olyan praktikákat gyűjtöttünk össze, amelyek még a profi séfek szerint is haszontalanok...
NosaltyGyakran előfordul veled, hogy főzés közben egyszerre nézed a telefonodat és egy receptkönyvet, hogy sikeres legyen a vacsorahadművelet? Szerencsére könnyedén véget vethetsz ennek a zűrzavarnak, ha követed a mi tippünket!
NosaltyTudtad, hogy nem kell a brokkolit rózsáira szedni ahhoz, hogy vajpuhára tudd főzni őket? Ha nem, akkor most lerántjuk a leplet egy szuper trükkről, amit tuti imádni fogsz!
NosaltyÁtsült-e megfelelően a hús? Ez az örök kérdés, ami még egy tapasztalt szakácsot is elbizonytalaníthat. Mutatunk most 4 tippet, amik valóban segíteni fognak eldönteni, hogy elkészült-e már a hús.
NosaltyAz internet a főzési trükkök és ötletes gasztronómiai megoldások gyűjtőhelye. Ám, köztudott, hogy nem minden esetben működnek a közösségi oldalakon megosztott technikák. Mi most azokat szeretnénk neked megmutatni, amik valóban beváltak, sőt még az életedet is megkönnyítik majd.
NosaltyA különböző konyhai technikák jelentik a főzés alapját, a technikák alapját pedig – konkrétan szó szerint – a tűzhely adja. Most azt fogjuk megvizsgálni, hogy mi a különbség a nagy- és a takarékláng használata között.
Lakos BenedekAlacsony zsírtartalma miatt a csirkemell az egyik legnépszerűbb húsrész, viszont a csirkecomb jóval ízesebb és a zamatosabb lesz, ha a megfelelő technikával készítjük. Séfek tanácsai következnek a tökéletes csirkecombhoz.
Nábelek ZsófiNéha csak egészen apró dolgokon múlik az, milyen finom lesz az általunk készített étel. Egy főzőiskola frissen végzett diákja elárulta, mik azok az apró trükkök, amelyekkel még finomabbá teheted mindazt, amit sütsz/főzöl.
Masszi- Rigó CsillaBármennyire szeretünk is főzni, amikor eltöltünk egy röpke fél napot a tűzhely mellett, egyikőnk sem repes túlságosan az örömtől. Szerencsére sok olyan konyhai kiskapu létezik, amivel jelentősen csökkenthetjük a gürizés idejét, lássuk, melyek ezek!
Lakos BenedekTésztát főzni nem bonyolult dolog, sokak orra alá viszont borsot törhet, ha a frissen elkészült spagetti pillanatok alatt, még a tálalás előtt összeragad.
Masszi- Rigó CsillaKezdő szakácsként bárkivel előfordulhat, hogy a nagy izgalom és a bizonytalanság miatt elveszíti a konyha felett az irányítást sokszor előfordul veled, hogy elveszíted a konyha felett az irányítást? Sokszor az egész csak azon múlik, mit, hogyan és mikor használsz fel főzés közben.
Masszi- Rigó CsillaA blansírozás egy fontos főzési technika, aminek megvannak a maga trükkjei. Most egy olyan lépést hoztunk, amit nem szoktak említeni a receptek, pedig elengedhetetlen a sikerhez.
Szász NóriKávé, steak, pirított gomba, kicsit odakapott olvasztott sajt – csak pár finom példa, amelyek mind a konyhai hőkezelés egyik legizgalmasabb kémiai folyamatának köszönhetik zamatukat. Ha jobban megértjük, mi történik a Maillard-reakció során, előnyt kovácsolhatunk belőle főzés közben. Rövid élelmiszerkémia-óra következik.
Karsai RoniVannak olyan kényes alapanyagok – és a belőlük készített még kényesebb ételek – , amelyeket meg kell óvnunk a tűzhelyünk közvetlen hőjétől. Ebben a szorult helyzetben siet segítségünkre a gőz. Lássuk, hogyan!
Lakos BenedekIgazi ínyencség ez a vega tatár, amit beilleszthetsz a karácsonyi menübe, ha húsmentes, felvágós előételt szeretnél tálalni.
GrétiA szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Kormos LiliMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Megettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...