Ha unod a főtt tojást, ezzel az egyszerű lépéssel igazán...
Napi Tippünkben a főtt kemény tojás egy radikálisan új elkészítési módját mutatjuk meg, amivel feldobhatod a reggeleket!
Szász NóriNapi Tippünkben a főtt kemény tojás egy radikálisan új elkészítési módját mutatjuk meg, amivel feldobhatod a reggeleket!
Szász NóriTúl sok kemény tojást főztél? Ne aggódj, Napi Tippünk elolvasása után tudni fogod, hogy miként tedd el őket a hűtőbe biztonságosan!
Szász NóriKellemetlen meglepetés érhet, ha megmikrózod a főtt tojást.
NosaltyNapi Tipp: Legyen szó tojássalátáról vagy kaszinótojásról, ez a tojáskészítési trükk tutira megkönnyíti majd a dolgod.
NosaltyNem mondjuk, hogy a tudomány szerint is így érdemes eljárni tojáspucolás-ügyben, tény azonban, hogy ha a főtt tojást megfosztanánk a héjától, ez a leggyorsabb trükk.
NosaltyA húsvéti hidegtálak az ünnep leglátványosabb elemei lehetnek egy kis odafigyeléssel, ezért is mutatunk most nektek olyan recepteket és praktikákat, melyek nemcsak finomak, de látványosak is!
NosaltyHúsvétkor valószínűleg több doboznyi tojást meg fogunk majd főzni, ami egy kevésbé kedvelt jelenséget is magával hoz: a tojások megpucolását. És ha már itt tartunk, miért ilyen nehéz ez a művelet?
Lakos BenedekMinden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.
Lakos BenedekMég sosem reszeltél főtt tojást? Akkor ez a TikTok-videó a jel, hogy itt az ideje!
Szász NóriA főtt tojások egyik legelegánsabbika a buggyantott verzió, azonban sok tévhit fűződik az elkészítéséhez, ami gyakran megnehezíti, sőt, ellehetetleníti azt. Ha eddig ódzkodtunk a buggyantástól, vagy sokszor beletört a bicskánk, próbáljuk ki a legegyszerűbb módszert, amihez szinte semmi nem kell. Még fazék sem.
Lakos BenedekA keménytojás az egyik legegyszerűbb tojásétel, az emberek egy része mégis folyamatosan kutatja, hogyan lehet tökéletesen elkészíteni. Julia Childnak van rá egy-két tippje!
Szász NóriAlig telik el hét anélkül, hogy tojást ennénk. Az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a nap összes étkezésében részt vehet, különböző elkészítési módszerekkel tehetjük az asztalra. Következzen néhány gyakori hiba, és persze a hőn áhított megoldások.
Lakos BenedekA tojás amellett, hogy finom és tápláló, elképesztően sokszínű alapanyag is. Mind ismerjük az alapvető elkészítési módokat, biztosan van kedvenc verziónk. Ha mégsem tudunk dönteni, a lenti felsorolásban most minden fajtához megtalálhatjuk a tökéletes ételpárosítást.
Lakos BenedekA spárgaszezon olyan rövid, hogy az ember minden adandó alkalmat szeretne kihasználni a zöldség elfogyasztására. Hogy mennyire tökéletes előételt lehet belőle készíteni néhány egyszerű, klasszikus és minőségi alapanyag hozzáadásával, arra a spárgamimóza a legjobb bizonyíték.
Hering AndrásA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...