forralt bor

Íme a forralt bor, amit kortyolgatva pillanatok alatt utolér a...

Csak az írásos emlékek alapján is közel kétezer éve fogyasztunk forralt bort, és nem véletlen, hogy nem kopott ki ez a hagyomány: semmi nem serkenti jobban az ünnepi hangulatot a hideg hónapokban, mint egy nagy bögre gőzölgő, fűszeres forró ital. A forralt borról ugyan a legtöbben a karácsonyi vásárok nyüzsgésére asszociálunk, de ennek nem kell így lennie: pár perc munkával otthonunkban is élvezhetjük a fűszeres alkohol nyújtotta ünnepi hangulatot.

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!