forralt bor

Íme a forralt bor, amit kortyolgatva pillanatok alatt utolér a...

Csak az írásos emlékek alapján is közel kétezer éve fogyasztunk forralt bort, és nem véletlen, hogy nem kopott ki ez a hagyomány: semmi nem serkenti jobban az ünnepi hangulatot a hideg hónapokban, mint egy nagy bögre gőzölgő, fűszeres forró ital. A forralt borról ugyan a legtöbben a karácsonyi vásárok nyüzsgésére asszociálunk, de ennek nem kell így lennie: pár perc munkával otthonunkban is élvezhetjük a fűszeres alkohol nyújtotta ünnepi hangulatot.

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...