Mit főzzek ma? Libaleves, libasült és flódni a mai Márton-napi...
Ma ünnepeljük Márton-napját, így nyilván a liba áll a menü középpontjában.
NosaltyMa ünnepeljük Márton-napját, így nyilván a liba áll a menü középpontjában.
NosaltyA flódni a karácsonyi sütemények non plus ultrája, melyben ötvöződik egy gazdag diós vagy mákos bejgli, egy duci zserbó és egy almás pite veleje. Készítsd el idén karácsonyra!
NosaltyVannak ízek, amelyek tagadhatatlanul a karácsonyhoz tartoznak. Nem véletlen tehát, hogy a süteményeket folyamatosan ezekkel az ízekkel sütjük az ünnepre. A flódni híres arról, hogy négyet is felsorakoztat közülük, ez a négy íz ihlette ezt a lenti süteményt is.
Lakos BenedekTalán nem mindenkinél, de sokaknál megjelenik a karácsonyi asztalon a flódni. Én teljes mértékben a réteges sütemény híve vagyok, és egy ideje már nem telhet el úgy ünnep, hogy ne sütnék egy nagy tepsivel. Tovább is van, mondjam még?
Lakos BenedekHihetetlen, de megint eljött az év utolsó hónapja: érkezik a karácsony, aztán pedig a szilveszter. Összeszedtünk nektek 30 olyan szépséges és ünnepélyes receptet, amit elnézve szem nem marad szárazon. Mi sorban lefőzzük és sütjük mindet! Kellemes ünnepeket és boldog új évet nektek!
NosaltyA mák, bár nagyon sok magyar ételnek is összetevője, igazi nemzetközi kedvenc. Ha babonásak vagyunk, vagy egyszerűen csak nem szeretnénk még véletlenül sem a szerencsénk elrontói lenni, az év első napjaiban jó, ha minél több mákot fogyasztunk, mert a népi hiedelem szerint szerencsét hoz.
NosaltyHa van sütemény, ami még egy süteménykészítésben jártas embert is próbára tud tenni, az nem más, mint a flódni. Elkészíteni természetesen ezt a finomságot sem lehetetlen, segítünk, ahogy tudunk!
NosaltyRaj Ráchel elsősorban tortakölteményeiről ismert, de főzni is épp úgy szeret, vacsoráinak ikonikus fogásaiból pedig most jelent meg szakácskönyve, amely az életébe is betekintést ad.
Szász NóriA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...