Meglepő gasztrovállalkozásba fogott Cher
Cher az igazi túlélő, aki 77 évesen sem fél valami újba belevágni a fejszéjét. No, nem egy új zenei műfajba ugrott fejest, hanem saját gasztrovállalkozásba fogott!
Szász NóriCher az igazi túlélő, aki 77 évesen sem fél valami újba belevágni a fejszéjét. No, nem egy új zenei műfajba ugrott fejest, hanem saját gasztrovállalkozásba fogott!
Szász NóriA nyári fagyizások talán vízparton a legélvezetesebbek: a strandtörölközőn heverészve, a gyönyörű kilátást figyelve, vagy a vízparti korzón, naplementében sétálva. A Balatonnál rengetegen készítenek és árulnak a hűsítő édességekből, de mi most a legkedvesebbeket gyűjtöttük össze, az északi part után a déli fertályról is.
NosaltyNincsen nyár és szabadság fagyi nélkül: ilyenkor még a diéta is vakációzni megy, nem kell ellenállni a kísértésnek. A jégkrémekkel és csavaros fagyikkal ellentétben mi a hagyományos változatokra szavazunk, akár tejes, akár sorbet, a gombócok és lapátos kenések világába kalauzolunk most, a magyar tenger hegyes-völgyes oldalára.
NosaltyNem könnyű megállapítani, hogy egy cukrászdában megfelelő minőségűek-e a fagylaltok melyeket árulnak, de szerencsére most a szakértő elárulja, mire kell odafigyelni a választáskor.
NosaltyHol érdemes fagyit enni a Balatonnál, ha biztosan jó élményre, természetes ízekre, krémes-tejes változatokra és frissítő sorbet-alapú fagyos desszertekre vágyunk?
NosaltyHa te is szereted ezt az isteni hűsítő finomságot, és meglátogatod idén a Balatont, akkor az alábbi fagyizók valamelyikébe mindenképpen kukkants be!
Liptai LillaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...